Cameron Diaz | Η skincare συνήθειά της που δεν θα πρέπει ποτέ να υιοθετήσετε

Η αποκάλυψη ότι "δεν πλένει ποτέ το πρόσωπό της" εντυπωσίασε πολλούς θαυμαστές της.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες celebrities επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στο χώρο της ομορφιάς, λανσάροντας τα δικά τους makeup και skincare brands. Στη μακροσκελή αυτή λίστα με τις Rihanna, Selena Gomez, Lady Gaga, Jennifer Lopez κ.ά δεν πρόκειται ωστόσο να προστεθεί η Cameron Diaz, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε πως από τότε που σταμάτησε την ενασχόλησή της με την υποκριτική, σκέφτεται σπάνια την εξωτερική της εμφάνιση. 

"Δεν πλένω το πρόσωπό μου"

Διαβάστε Επίσης

Η Diaz ήταν καλεσμένη στο πρώτο επεισόδιο του νέου podcast του BBC, Rule Breakers, όπου ερωτήθηκε πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι μεγαλώνει, εν όψει των 50ων γενεθλίων της. "Δεν ξέρω καν", παραδέχτηκε. "Δεν κάνω τίποτα κυριολεκτικά. Δεν μου αρέσει να πλένω το πρόσωπό μου", είπε.

Όπως αποκάλυψε έχει "δισεκατομμύρια προϊόντα ομορφιάς", αλλά τα χρησιμοποιεί μόνο μία ή δύο φορές το μήνα. "Θα δω αποτέλεσμα με μία φορά, σωστά; Μόνο αυτό δεν πρέπει να κάνω;", λέει χαριτολογώντας.

Cameron Diaz

Η Diaz δεν ήταν στην πραγματικότητα πάντα τόσο αδιάφορη με τη ρουτίνα ομορφιάς της. Κατά τη διάρκεια των "χρυσών ημερών" της καριέρας της σαν μοντέλο και ηθοποιός, καθόταν με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη, όπως έχει πει η ίδια. "Είναι τοξικό", είχε παραδεχτεί. "Ξεκινάς και αναλύεις τα πάντα για τον εαυτό σου". 

Γιατί δεν πρέπει να υιοθετήσετε τη συνήθειά της

Στην πραγματικότητα μπορείτε να παραλείψετε τον καθαρισμό του προσώπου σας το πρωί αν δεν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Λίγο τρεχούμενο νερό ή νερό micellare είναι αρκετό για να απομακρύνετε τυχόν ρύπους και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το μακιγιάζ. 

Το να μην πλένετε όμως ποτέ το πρόσωπό σας είναι απαγορευτικό. Ακόμα κι αν δεν φοράτε μακιγιάζ είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα cleanser κάθε βράδυ, προκειμένου να απομακρύνετε τόσο τους ρύπους, όσο και τα υπολείμματα αντηλιακού. 

Δεν θα πρέπει επίσης να παραλείπετε την καθημερινή ενυδάτωση, αλλά και την αντιγηραντική προστασία της επιδερμίδας σας, η οποία είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της καλής υγείας της όσο μεγαλώνετε. Ένας ορός ρετινόλης και μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ είναι μόνο μερικά από τα must-haves της skincare ρουτίνας μετά τα 50. Η αντηλιακή προστασία της με ένα προϊόν με SPF30 ή 50 είναι επίσης αδιαπραγμάτευτα απαραίτητη.

Διαβάστε Επίσης