Οι καλύτερες βιταμίνες για ένα πιο νεανικό και λαμπερό δέρμα

Οι βιταμίνες που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή, αλλά και τη skincare ρουτίνα σας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εκτός από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή υγεία του οργανισμού, οι βιταμίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας πιο λείας και λαμπερής όψης. Ιδού οι πιο σημαντικές και τι ακριβώς πετυχαίνουν:

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών του δέρματος και μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η βιταμίνη Α προάγει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α περιλαμβάνουν τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, το σπανάκι και το λάχανο. 

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος. Η ενσωμάτωση της βιταμίνης C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε λαμπερή, ομοιόμορφη επιδερμίδα και να προστατέψετε το δέρμα σας από φθορές. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια και το μπρόκολο. 

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων. Όπως και η βιταμίνη C, έτσι και η βιταμίνη E, δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης γνωστή για τις ενυδατικές της ιδιότητες. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε περιλαμβάνουν τα αμύγδαλα, το σπανάκι και το αβοκάντο. 

Βιταμίνη F

Η βιταμίνη F δεν παράγεται από τον οργανισμό και πρέπει να λαμβάνεται μέσω διατροφής ή τοπικής εφαρμογής. Παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας και του ξεφλουδίσματος. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας και του ερεθισμού στο δέρμα. Η βιταμίνη F μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Πώς να τις εντάξετε στη ρουτίνα σας

Τα προϊόντα περιποίησης προσώπου της M Cosmetics είναι κατασκευασμένα με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται το δέρμα, καθώς και άλλα φυσικά συστατικά, όπως το βούτυρο καριτέ, που μπορεί να βοηθήσουν στην προώθηση ενός υγιούς, λαμπερού δέρματος. Ενσωματώνοντας τα προϊόντα περιποίησης προσώπου του brand στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορείτε να ενισχύσετε το δέρμα σας με τις απαραίτητες βιταμίνες και να του προσφέρετε τη φροντίδα που του αξίζει. 

info
ww.mcosmetics.gr