Η απλή καθημερινή συνήθεια που λίγες γυναίκες γνωρίζουν ότι προκαλεί ρυτίδες

Μήπως ο τρόπος που κοιμάστε σαμποτάρει την skincare ρουτίνα σας;

Πολύ νερό, άσκηση, υγιεινός τρόπος ζωής: Όποιο δραστικό μέτρο και να πάρετε κατά της γήρανσης, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και οι πιο απλές, καθημερινές συνήθειες, εκείνες που φαινομενικά μοιάζουν ασήμαντες, μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες. Case point: Οι ρυτίδες ύπνου που δημιουργούνται "αθόρυβα" ενώ εσείς απολαμβάνετε το beauty sleep σας.

Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες ύπνοι;

Ο ύπνος σε φυσιολογικές πάντα ώρες (βλ. γύρω στις 10 ή 11) είναι απαραίτητος για τη διατήρηση μιας όμορφης και νεανικής επιδερμίδας, καθώς τότε είναι που τα κύτταρα αναγεννώνται και η επιδερμίδα αναπλάθεται.

Διαβάστε Επίσης

Εξαιρετικά σημαντικό για την πρόληψη των ρυτίδων δεν είναι όμως μόνο το να κοιμάστε αρκετές ώρες, αλλά και το να κοιμάστε σωστά. Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό; Αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα, τότε το πιο πιθανό είναι το πρωί ξυπνάτε με "τσαλακωμένη" επιδερμίδα. Οι "τσαλάκες" αυτές μπορεί αρχικά να εξαφανίζονται μετά από μερικά λεπτά, ωστόσο με τον καιρό το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξελιχθούν σε ρυτίδες ύπνου

Τόσο η στάση μπρούμυτα, όσο και ο ύπνος στο πλάι κάνει το πρόσωπο να πιέζεται πολλές ώρες πάνω στο μαξιλάρι, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση λεπτών γραμμών. Μάλιστα ο ύπνος στο πλάι μπορεί να επιταχύνει και την εμφάνιση των ρυτίδων στο ντεκολτέ, καθώς το ένα στήθος "διπλώνει" πάνω στο άλλο.

Πώς μειώνονται οι ρυτίδες ύπνου;

Ο καλύτερος τρόπος να προλάβετε τις ρυτίδες ύπνου είναι να κοιμάστε έτσι ώστε το πρόσωπό σας να μην έρχεται σε επαφή με το μαξιλάρι και να πιέζεται πάνω σε αυτό, δηλαδή ανάσκελα. Αν δεν μπορείτε να βολευτείτε με τίποτα σε αυτή τη θέση, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που είναι πιο "φιλικές" με την επιδερμίδα (αλλά και τα μαλλιά) σε σχέση με τις βαμβακερές.

Τώρα αν οι ρυτίδες ύπνου έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας, μπορείτε να τις απαλύνετε εντάσσοντας στη ρουτίνα σας αποδεδειγμένα αντιγηραντικά συστατικά, όπως η ρετινόλη, ή εναλλακτικά μπορείτε να στραφείτε στα ενέσιμα, που φέρνουν πάντα τα πιο άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε Επίσης