Εμμηνόπαυση | Τα must-haves για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Tα προϊόντα ομορφιάς που κάθε γυναίκα θα πρέπει να προσθέσει στο νεσεσέρ της μετά την εμμηνόπαυση για να αποκτήσει λαμπερή επιδερμίδα.

Μπορεί να είναι αδύνατο να γυρίσετε το χρόνο πίσω και να διατηρήσετε για πάντα την επιδερμίδα που είχατε κατά την τρίτη δεκαετία της ζωής σας, ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε προϊόντα-κλειδιά στη skincare ρουτίνα σας μετά την εμμηνόπαυση που θα διασφαλίσουν τη φωτεινότητα της επιδερμίδας. Ιδού ποια είναι τα προβλήματα που εμφανίζει μετά τα 50 και τα προϊόντα που αξίζει να προσθέσετε στο νεσεσέρ σας για να τα αντιμετωπίσετε:

Ρυτίδες

Το πρόβλημα: Όσο περνούν τα χρόνια, τα επίπεδα των οιστρογόνων γίνονται όλο και πιο χαμηλά, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Για την ακρίβεια, λέγεται ότι στα πρώτα πέντε χρόνια της εμμηνόπαυσης χάνεται περίπου το 1/3 του υπάρχοντος κολλαγόνου. Οι παραπάνω "ελλείψεις" μεταφράζονται σε βαθιές ρυτίδες και χαλάρωση της επιδερμίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λύση: Η χρήση προϊόντων με ρετινόλη θεωρείται ιδανική στις ηλικίες των -ήντα. Η ρετινόλη αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο και λαµπερό.

Ξηρότητα

Το πρόβλημα: Ήδη από την περιεμμηνοπαυσιακή περίοδο, οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να υπολειτουργούν και τα επίπεδα των λιπιδίων να μειώνονται αισθητά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σταδιακά να γίνεται όλο και πιο ξηρή

Η λύση: Τα ενυδατικά έλαια προσώπου αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στη βραδινή περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας, καθώς αναπληρώνουν τη χαμένη υγρασία και ενισχύουν τον προστατευτικό φραγμό.

Λέπτυνση της επιδερμίδας

Το πρόβλημα: Η ραγδαία μείωση των οιστρογόνων έχει ως αποτέλεσμα και την επιβράδυνση της μικροκυκλοφορίας και κατά συνέπεια τη σημαντική λέπτυνση της επιδερμίδας

Η λύση: Σύμμαχός στη μάχη με την απώλεια πάχους της επιδερμίδας είναι τα πεπτίδια, που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα.

Καφέ κηλίδες

Το πρόβλημα: Πρόκειται για ένα ακόμα πρόβλημα που προκαλείται λόγω της μείωσης των οιστρογόνων. Η ακανόνιστη παραγωγή μελανίνης οδηγεί στη δημιουργία καφέ κηλίδων στα σημεία που είναι πιο συχνά εκτεθειμένα στον ήλιο, όπως τα χέρια, το πρόσωπο και το ντεκολτέ. 

Η λύση: Εκτός από το πάντα απαραίτητο αντηλιακό, το skincare νεσεσέρ σας καλό είναι περιέχει και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C. 

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ