Μπορεί ο ορός να αντικαταστήσει την ενυδατική κρέμα;

Ένας δερματολόγος λύνει μερικές από τις επικρατέστερες skincare απορίες των γυναικών.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με skincare debates. Βίντεο στο Youtube, αλλά και το IGTV επιτρέπουν σε όλες τις γυναίκες παγκοσμίως να κοιτάξουν από την κλειδαρότρυπα και να ανακαλύψουν τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας των αγαπημένων τους influencers, μοντέλων και celebrities. Εκτός από διάφορα χρήσιμα μυστικά όμως αυτό σημαίνει ότι το διαδίκτυο γεμίζει και πολλούς skincare μύθους και πληροφορίες αμφίβολης προέλευσης. Το αμερικάνικο Harper's Bazaar αποφάσισε να ξεδιαλύνει το τοπίο και έτσι επιστράτευσε το δερματολόγο Paul Jarrod Frank για να λύσει μερικές από τις επικρατέστερες skincare απορίες όλων των εποχών: Μπορεί ο ενυδατικός ορός προσώπου να αντικαταστήσει την κρέμα και η πετσέτα να χρησιμοποιηθεί για το στέγνωμα του προσώπου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι η απομάκρυνση των υπολειμμάτων, των τοξινών και του μακιγιάζ από την επιδερμίδα", λέει ο Frank. "Κοιμάστε αρκετές ώρες, ελπίζω, και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας μπορεί να αναπνεύσει", εξηγεί.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του σε δύο από τις πιο συχνές skincare ερωτήσεις των γυναικών:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πετσέτα για το στέγνωμα του προσώπου;

"Μπορεί να χρησιμοποιηθεί", λέει ο Frank, "αρκεί να είναι μια μαλακή και καθαρή πετσέτα. Δεν θα έτριβα το πρόσωπο με αυτήν, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στέγνωμα του προσώπου. Χρησιμοποιήστε την με σύνεση", εξηγεί.

Μπορεί ο ορός προσώπου να αντικαταστήσει την ενυδατική κρέμα;

"Εξαρτάται", λέει. "Όταν χρησιμοποιείτε έναν ορό δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε και κρέμα. Αρκεί ο ορός να περιέχει υγραντικές ουσίες που να παρέχουν επιπλέον ενυδάτωση", εξηγεί. Με άλλα λόγια, εξαρτάται από το είδος του ορού που χρησιμοποιείτε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ