Η τροφή που μπορείτε να προσθέσετε στις σαλάτες και σας βοηθά να χάσετε βάρος

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής, η προσθήκη αυτού του συστατικού σε όλες τις σαλάτες είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της απώλειας βάρους.

Κάθε καλοκαίρι οι πολύχρωμες σαλάτες επιστρέφουν με φυσικό τρόπο στα πιάτα μας. Φρέσκες, ελαφριές και εύκολες στην προετοιμασία, αποτελούν το ιδανικό γεύμα. Αν επιλέξετε τα σωστά υλικά, οι σαλάτες έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι χαμηλές σε θερμίδες και εύπεπτες. Αλλά για να γίνουν πραγματικά ενδιαφέρουσες από διατροφική άποψη, ένας ειδικός σε θέματα διατροφής.

Το Νο1 συστατικό

Η διαιτολόγος Sara Haas εξηγεί ότι για να είναι μια σαλάτα πραγματικά θρεπτική και νόστιμη, πρέπει να προσθέσετε συστηματικά μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Μια θεωρία που υποστηρίζει και η διαιτολόγος-διατροφολόγος Alexandra Murcier σε συνέντευξή της στο Doctissimo. "Οι πρωτεΐνες δημιουργούν κορεσμό και βοηθούν στη διατήρηση του μυϊκού μας κεφαλαίου, το οποίο με τη σειρά του υποστηρίζει τον βασικό μας μεταβολισμό. Είναι επίσης απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του ορμονικού μας συστήματος, το οποίο από μόνο του έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ικανότητά μας να χάνουμε βάρος".

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να στρέφεστε συστηματικά στο κρέας. "Ιδανικά, θα πρέπει να στοχεύουμε σε μια αναλογία 50% ζωικές πρωτεΐνες και 50% φυτικές πρωτεΐνες, για χάρη της υγείας μας και του περιβάλλοντος", προσθέτει η Alexandra Murcier.

Και αν ψάχνετε για ένα συστατικό που είναι εύκολο να ενσωματώσετε, τα αυγά αποτελούν ιδανική επιλογή. "Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, πηγή βιταμίνης D και χολίνης - με λίγα λόγια, είναι μια υπερτροφή", καταλήγει η ίδια. Ιδανικό για να ενισχύσετε τις σαλάτες σας, ενώ παράλληλα σας βοηθά να μείνετε χορτάτοι και σε φόρμα.

Αμέτρητες επιλογές

Για να φτιάξετε την "ιδανική" καλοκαιρινή σαλάτα, που να είναι ισορροπημένη και καλή για τη μέση σας, επιλέξτε την ποικιλία. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια βάση από πράσινα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι) που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες. Στη συνέχεια προσθέστε μια πηγή ποιοτικής πρωτεΐνης, όπως αυγά, ψητό κοτόπουλο, τόφου, τόνο ή όσπρια.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και μερικά υγιεινά λιπαρά: αβοκάντο, κολοκυθόσπορους, ξηρούς καρπούς ή λίγο ελαιόλαδο. Η ιδέα είναι στη συνέχεια να το εμπλουτίσετε με πολύχρωμα λαχανικά (ντομάτες, κολοκυθάκια, καρότα) ή ακόμα και φρούτα για βιταμίνες.

Όσον αφορά το καρύκευμα, προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να αποφύγετε τις υπερβολικά γλυκές ή αλμυρές έτοιμες σάλτσες, οι οποίες θα μπορούσαν να προσθέσουν περιττές θερμίδες στη σαλάτα σας.

Διαβάστε Επίσης