Eco fitness | Πώς να γυμναστείτε αποτελεσματικά κοντά στη φύση

Η επαφή με τη φύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, δείχνοντας παράλληλα σεβασμό και φροντίδα για τον πλανήτη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πανδημία ήταν μια σημαντική αφορμή για να αναλογιστούμε το πόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει εξελιχθεί σε μια πολύ ανθυγιεινή, ρυπογόνα και επιβαρυντική πραγματικότητα για το περιβάλλον, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Ο πολύμηνος εγκλεισμός υπενθύμισε σε όλους μας πόσο απαραίτητη είναι η φύση
και η σχέση μας με αυτήν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να τη διατηρήσουμε υγιή, όπως έχουμε και τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της παρούσας κατάστασης. Η μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος μπορεί να έχει μόνιμη επίδραση στις επόμενες γενιές και μπορούμε να ξεκινήσουμε με τους πιο απλούς τρόπους, όπως με την άσκησή μας, φτιάχνοντας το δικό μας οικολογικό πρόγραμμα γυμναστικής, αναπνέοντας καθαρό αέρα και ξεκινώντας ένα νέο άθλημα που παλιότερα θα σου φαινόταν τρελό, όπως είναι η αναρρίχηση, τα rollers, το slackline (ιμάντας ακροβασίας), ακόμα και το skateboard.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), όλοι μας βρισκόμαστε σε κίνδυνο όσο οι κλιματικές αλλαγές απειλούν την ανθρώπινη υγεία και ευεξία, ειδικά τα άτομα με χαμηλούς οικονομικούς πόρους ή όσοι ζουν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες του πλανήτη που απειλούνται άμεσα. Ωστόσο, πραγματικά έχετετη δυνατότητα να συνεισφέρετε στην αποφυγή αυτής της παγκόσμιας κρίσης συνδυάζοντας τα οφέλη της άσκησης στη φύση στο σώμα και στη διάθεσή σας. Με τις παρακάτω δραστηριότητες μπορείτε να χρησιμοποιείτε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, να μειώνετε το αποτύπωμα του άνθρακα και παράλληλα να απολαμβάνετε πολλά σωματικά και πνευματικά οφέλη, αφού αποκτάτε την ευκαιρία να βγείτε από το σπίτι και να κάνετε βόλτα στη φύση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr