Αύξηση βάρους στην εμμηνόπαυση | Είναι αναπόφευκτη;

Μπορεί στην εμμηνόπαυση οι ορμόνες να μας βάζουν τρικλοποδιά, κι όμως μπορούμε φυσικά ακόμη και σε αυτή τη φάση της ζωής μας να έχουμε σταθερό βάρος.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εμμηνόπαυση, ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή κάθε γυναίκας, ξεχωριστό και μοναδικό όπως κάθε φάση της πορείας μας. Ωστόσο, το κεφάλαιο αυτό "κουβαλά" πολλά άγχη, μύθους, πραγματικότητες και δεδομένα. Ένα από τα... βάρη του είναι το βάρος μας. Ναι, ένα από τα πιθανά "συμπτώματα" της εμμηνόπαυσης είναι η αλλαγή στο βάρος και στο σώμα μας. Και μάλιστα, μπορεί αυτά να ξεκινήσουν χρόνια πριν τη διακοπή της έμμηνου ρύσης.

Τι να κάνουμε; Κάποιες αλλαγές που θα βιώσουμε μεγαλώνοντας είναι αναπόφευκτες, όπως το σώμα μας που θα αλλάξει, το δέρμα που θα λεπτύνει και θα "κρεμάσει", είναι όμως και σημάδια όλων όσων έχουμε ζήσει, των εμπειριών μας, των υπέροχων ή των δύσκολων στιγμών που άφησαν το στίγμα τους στην εικόνα, στα συναισθήματα και στο σώμα μας. Οι αλλαγές αυτές είμαστε εμείς και αν τις απαρνηθούμε είναι σαν να αρνούμαστε το παρελθόν μας. 

Μιλώντας, όμως, πιο συγκεκριμένα για τα κιλά στην εμμηνόπαυση, μπορεί να γίνει ένας διαχωρισμός. Ναι δεν θα μπούμε σε θέματα στερεοτύπων και "ιδανικής εικόνας", είναι όμως ένας παράγοντας υγείας, οπότε αξίζει να ασχοληθούμε πιο στενά με αυτόν. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr