Το μυστικό για γρήγορη και ασφαλή απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους δεν είναι ένα σπριντ, είναι ένας μαραθώνιος.

Πόσο μας αρέσει η υπόσχεση της "γρήγορης και ασφαλούς" απώλειας βάρους; Αλλά ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας - αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον δεν είναι! 

Το σώμα σας, μια τέλεια μηχανή 

Φαντάσου το σώμα σου σαν έναν χαρούμενο, αφοσιωμένο εργάτη στο εργοστάσιο. Λατρεύει τις ρουτίνες και τη συνέπεια, και πραγματικά δεν εκτιμά τις άγριες αλλαγές ή τις απρόβλεπτες συνθήκες. Είναι πλάσμα της συνήθειας. Για να χάσουμε βάρος, πρέπει να κάνουμε αυτή τη μικρή εργάτρια να αλλάξει τη ρουτίνα της, αλλά αργά και με συνέπεια. Η βιασύνη απλώς τη μπερδεύει και μπορεί να οδηγήσει σας δυσάρεστες συνέπειες, όπως... κλείσιμο ή απεργία. 

Η μυστική συνταγή για την απώλεια βάρους, είτε το πιστεύεις είτε όχι, είναι το μυαλό μας. Ο εγκέφαλός μας μοιάζει λίγο με πρόθυμα κουτάβια. Ενθουσιάζονται εύκολα με την άμεση ικανοποίηση - ένα κομμάτι πίτσα, μια σακούλα πατατάκια ή ένα παγωτό. Όμως, όπως ένα κουτάβι, ο εγκέφαλός μας χρειάζεται εκπαίδευση και πειθαρχία για να επιλέξει το καρότο από το cupcake. Εδώ είναι που η ψυχολογία είναι χρήσιμη. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την ψυχολογία της απώλειας βάρους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr