Για να διατηρήσετε νεανικό, ενυδατωμένο πρόσωπο και λαμπερή επιδερμίδα ακόμη και στα 50 σου και μετά, τα φρούτα που ενισχύουν το κολλαγόνο και τα ενυδατικά τρόφιμα είναι εξαιρετικά χρήσιμα.
Η Αναστασία Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc (Hons), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και του British Dietic Association, έχει εντοπίσει επτά βασικές τροφές που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν ένα υγιές, ελαστικό και λαμπερό δέρμα.
1. Βατόμουρα
Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να αποτρέψουμε εντελώς τη δημιουργία ρυτίδων με την ηλικία, η ενυδάτωση και η κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας νεανικής λάμψης. Ένα φρούτο που συνδέεται με την υποστήριξη της σύνθεσης κολλαγόνου και που περιέχει υγιή αντιοξειδωτικά είναι τα βατόμουρα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr