Update | Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έφυγε από το Buckingham εξαιτίας του κορωνοϊού

Σε αντίθεση με τις φήμες, τα σχέδια της βασίλισσας δεν είχαν σχέση με την καραντίνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά την αναβολή των προγραμματισμένων ταξιδιών για τη βασιλική οικογένεια, τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται στο παλάτι του Buckingham. Οι τελευταίες πληροφορίες όμως που ήθελαν τη βασίλισσα Ελισάβετ να φεύγει από το παλάτι καθώς εντείνεται η ανησυχία για τον κορωνοϊό, φαίνεται ότι δεν ευσταθούν.

Ένας σύμβουλος του παλατιού είπε στο BAZAAR.com ότι η βασίλισσα θα συνεχίσει με μια σειρά καθηκόντων τις επόμενες μέρες, με κάποια από αυτά να γίνονται στο Λονδίνο. Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται επίσης να επιστρέψει στο παλάτι του Buckingham μετά το Σαββατοκύριακο. Η βασίλισσα συνηθίζει να περνάει χρόνο στο Windsor, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έτσι το πιο πρόσφατο ταξίδι της έξω από το Λονδίνο δεν είναι ασυνήθιστο.

Η 93χρονη Ελισάβετ μεταφέρθηκε στο κάστρο του Windsor, ενώ σε περίπτωση που η κατάσταση χειροτερέψει, το πλάνο είναι να μπει σε καραντίνα με τον πρίγκιπα Φίλιππο στην οικία του Sandringham. "Είναι καλά στην υγεία της αλλά το καλύτερο ήταν να μεταφερθεί. Οι ανησυχίες αυξάνονται και οι άνθρωποι στο παλάτι αρχίζουν να πανικοβάλλονται" σχολίασε μία πηγή.

Το παλάτι του Buckingham είναι ανοιχτό για πρόσωπα της κυβέρνησης και αξιωματικούς από όλο τον κόσμο. Επίσης, εργάζονται σε αυτό πάνω από 500 άτομα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο, σε αντίθεση με το Windsor που το προσωπικό δεν ξεπερνά τα 100 άτομα, ενώ στο Sandringham τα άτομα είναι ελάχιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ