Πρίγκιπας Κάρολος | Η αξιέπαινη κίνησή του για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι εδώ και δεκαετίες ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού ανέλαβε το 2017 τη διαχείριση της ιδιοκτησίας της βασίλισσας Ελισάβετ στο Sandringham, την οποία μέχρι τότε είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος υπό την ευθύνη του, αποφάσισε πως θα ήταν πολύ καλό για το περιβάλλον, η λειτουργία της να είναι πλήρως οργανική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μία νέα συνέντευξη του στο περιοδικό Country Life, ο πρίγκιπας της Ουαλίας μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να στρέψει το αγαπημένο μέρος της μητέρας του - στο οποίο η βασιλική οικογένεια περνούσε κατά παράδοση τη γιορτή των Χριστουγέννων- προς μία πιο "πράσινη" λογική. 

"Από τις αρχές του 1980, όταν ανέλαβα για πρώτη φορά την ευθύνη για τη διαχείρισης της δικής μου γης στο Highgrove, πάντα ήθελα να επικεντρωθώ σε μία προσέγγιση, σε ό,τι αφορά την παραγωγή φαγητού, η οποία να αποφεύγει τον αντίκτυπο του προηγούμενου, συνηθισμένου συστήματος βιομηχανοποιημένης γεωργίας, που είναι ξεκάθαρο πως προκαλεί καταστροφικές επιπτώσεις στη γονιμότητα του χώματος, στη βιοποικιλότητα και στην υγεία των ζώων και των ανθρώπων", δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος. Υπογράμμισε στη συνέχεια πως πάντα το σύστημα της φυσικής γεωργίας του ταίριαζε περισσότερο αφού συνδέεται με τη φύση και δε λειτουργεί εναντίον της, συνεπώς με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε την ίδια μας την ύπαρξη. 

Οι αλλαγές που έχει αναλάβει ο πρίγκιπας Κάρολος έχουν μπει σε εφαρμογή και θα πραγματοποιηθούν σιγά-σιγά, όταν πριν από 3 χρόνια μόνο το 10% της ιδιοκτησίας λειτουργούσε με οργανικό τρόπο. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος για πολλές δεκαετίες, ενώ επανέφερε στο προσκήνιο το πρότζεκτ Terra Carta, κατά το οποίο εταιρείες θα πρέπει να προσθέσουν στο μελλοντικό προγραμματισμό "πράσινες" πρωτοβουλίες, συμφωνώντας σε περίπου 100 πράξεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να θεωρούνται περισσότερο βιώσιμες μέχρι το 2030. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ