Η Meghan και ο Harry δεσμεύονται μέχρι το 2030 να έχουν επιτεύξει net zero εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Το ζευγάρι μπορεί να μην εμφανίστηκε στη σύνοδο COP26 για την κλιματική αλλαγή, όμως κατάφερε να ρίξει ξανά τον προβολέα επάνω του με τη νέα ανακοίνωσή του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί πολλοί να θεώρησαν πως η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William κατάφεραν να επισκιάσουν τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle στη σύνοδο COP26 για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Γλασκόβη, όμως το ζευγάρι των Sussexes δεν άφησε να περάσει πολύς χρόνος μέχρι να επανακτήσουν τα φώτα της δημοσιότητας για ακόμη μία φορά επάνω τους.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τον Harry και τη Meghan, παρά το γεγονός πως έχουν κατακριθεί αρκετές φορές για το ότι συχνά χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ για να μετακινηθούν. Και όμως, οι ίδιοι με επίσημη ανακοίνωσή τους στο site του οργανισμού τους, Archewell, δεσμεύτηκαν μέχρι το 2030 να καταφέρουν να μειώσουν τις καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν (net zero), ενώ παράλληλα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος.

Με λίγα λόγια, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex πρόκειται να κάνουν πιο σωστές επιλογές στον τρόπο ζωής τους, και ακόμα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο να μην συμβαίνει η εκπομπή του άνθρακα, οι ίδιοι δεσμεύονται να επενδύσουν χρήματα σε πρότζεκτ που θα ασχολούνται με την απομάκρυνση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ώστε να εξισορροπήσουν την κατάσταση. 

"Σχεδόν κάθε δραστηριότητα στην καθημερινή ζωή έχει ως αποτέλεσμα την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και το γενικό σύνολο αυτών των εκπομπών θεωρείται ως το αποτύπωμα του άνθρακα", έγραφε η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως γνωρίζουν πως όλοι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. Από την άλλη, ως οργάνωση πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, κάνοντας τις απαραίτητες μετατροπές για να αποφύγουν περαιτέρω εκπομπές. 

Πρόκειται για τα πρώτα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεσμεύονται δημόσια να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, παρά το γεγονός πως και τα υπόλοιπα μέλης της βρίσκονται στην ίδια σελίδα μαζί τους. 

Τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι έχει εγκαινιάσει μία νέα εποχή σε ό,τι αφορά τη δημόσια εικόνα τους, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν το βήμα τους για το καλό του πλανήτη. Μάλιστα, πρόσφατα η Meghan Markle έγραψε μία ανοιχτή αποστολή, απευθυνόμενη στο Κογκρέσο προκειμένου να μιλήσει για το φλέγον ζήτημα της άδειας μετ'αποδοχών, που όπως υπογράμμισε αποτελεί δικαίωμα κάθε εργαζομένου. 

Διαβάστε Επίσης