Πρίγκιπας William | Το δυσάρεστο ατύχημα ενός 5χρονου που τον οδήγησε στην κατάθλιψη

Ο Πρίγκιπας William ανακαλεί τα δυσάρεστα συναισθήματα που βίωσε όταν ως πιλότος αεροδιακομιδών χρειάστηκε να μεταφέρει ένα σοβαρά τραυματισμένο 5χρονο παιδί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τη δική του εμπειρία με την κατάθλιψη μοιράζεται ο Πρίγκιπας William σε ένα από τα επεισόδια της σειράς Time to Walk που θα κάνει πρεμιέρα στο Apple Fitness+ στις 6 Δεκεμβρίου, και επικεντρώνει σε ιστορίες που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία και τα ψυχολογικά τραύματα. 

Στο επεισόδιο που συμμετέχει ο Πρίγκιπας William, μεταξύ άλλων, εκείνος αναφέρεται στο τραυματικό περιστατικό που τον οδήγησε στην κατάθλιψη. "Ένιωθα ότι ο κόσμος γύρω μου πεθαίνει", αφηγείται ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ενώ ανακαλεί στη μνήμη του το τραγικό ατύχημα στο οποίο κλήθηκε να συνδράμει όταν εργαζόταν ως πιλότος στις αεροδιακομιδές ασθενών και τραυματιών, αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του στη RAF (Πολεμική Αεροπορία). "Πραγματικά, απολάμβανα να πετάω με ελικόπτερο", θα πει ο William, ωστόσο τονίζει: "Το να βλέπεις σε καθημερινή βάση γονείς και οικογένειες να γίνονται κομμάτια, αυτή η ρουτίνα, σε έκανε να σκύβεις το κεφάλι και να θες να φέρεις σε πέρας την αποστολή"

Όσο για το περιστατικό που τον επηρέασε περισσότερο, "θυμάμαι ένα νεαρό αγόρι που είχε τραυματιστεί σοβαρά από αυτοκίνητο. Πραγματικά, αυτά είναι πράγματα που δεν θα ήθελες να δεις στη ζωή σου. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να σωθεί το παιδί. Οι γονείς εκείνη τη στιγμή ήταν σε κατάσταση υστερίας, ούρλιαζαν, δεν ήξεραν τι να κάνουν, είχαν τεράστια αγωνία, ξέρετε πώς είναι αυτά. Αυτό το κουβαλάς μαζί σου". Ο William διηγείται ότι η ομάδα διάσωσης κατάφερε να σταθεροποιήσει το παιδί, αλλά όταν ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του δεν μπορούσε να ξεπεράσει αυτό που βίωσε. 

"Επέστρεψα σπίτι εκείνο το βράδυ αναστατωμένος, αλλά δεν ήταν κάτι ευδιάκριτο πάνω μου. Δεν έβαλα τα κλάματα, αλλά μέσα μου ένιωσα ότι κάτι είχε αλλάξει. Ένιωσα μια ένταση μέσα μου", λέει ο Πρίγκιπας, ο οποίος συνέχισε κανονικά την εργασία του μετά τα συμβάν. "Τα δυσάρεστα συναισθήματα με χτύπησαν κάποιες εβδομάδες αργότερα. Ήταν σαν κάποιος να είχε βάλει ένα κλειδί στην κλειδαριά και να την είχε ανοίξει χωρίς να έχω δώσει την άδειά μου. Ένιωθα ότι ο κόσμος γύρω μου πέθαινε. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. Νιώθεις τον πόνο των άλλων, ότι όλοι υποφέρουν. Δεν είχα νιώσει έτσι ποτέ ξανά. 

Όλα πήγαιναν καλά στην προσωπική μου ζωή και την εργασία μου, αλλά μέσα μου αναρωτιόμουν "γιατί αισθάνομαι έτσι; γιατί νιώθω θλίψη;". Και συνειδητοποίησα ότι παίρνεις μαζί σου τα ψυχικά τραύματα των ανθρώπων, τη θλίψη τους, σε επηρεάζει".

Ο Πρίγκιπας William θα πει ότι ευτυχώς είχε ανθρώπους να μιλήσει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη που βίωσε και τόνισε, βεβαίως, την τεράστια σημασία του να μάθουμε να μοιραζόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα και να τα επεξεργαζόμαστε τα ψυχολογικά τραύματα αντί να τα προσπερνάμε ή να τα κρατάμε μέσα μας. 

Αν και ο William δεν ονομάτισε το περιστατικό, ο βρετανικός Τύπος αποκάλυψε ότι το ατύχημα που οδήγησε τον μέλλοντα βασιλιά στην κατάθλιψη ήταν από το 2017, όταν ένας μαθητευόμενος οδηγός τραυμάτισε σοβαρά έξω από το σπίτι του στο Σάσεξ, όπου έπαιζε, ένα 5χρονο αγόρι . Το παιδί μεταφέρθηκε με σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι στο νοσοκομείο, από το ελικόπτερο που πετούσε ο William, και παρά τις αρχικές προβλέψεις των γιατρών για ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, ο μικρός κατάφερε να αναρρώσει. Οι γονείς του παιδιού, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Πρίγκιπας William ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση του παιδιού τους και επικοινώνησε ώστε να μάθει για την εξέλιξη της υγείας του, ενώ ένα χρόνο μετά υποδέχτηκε την οικογένεια στις εγκαταστάσεις των ελικοπτέρων. 

Διαβάστε Επίσης