Καμίλα Πάρκερ | Θα λάβει τον τίτλο της βασίλισσας όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς;

Οι ιστορικοί δίνουν τη δική τους πρόβλεψη σχετικά με τον μελλοντικό τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο τίτλος που θα λάβει η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα Πάρκερ, όταν εκείνος διαδεχθεί τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, με αρκετούς ιστορικούς να καταθέτουν τη δική τους άποψη.

Διαβάστε Επίσης

Στη Βρετανία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μία συζήτηση, η οποία αναφέρεται στον μελλοντικό τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης και πιο συγκεκριμένα στο αν αυτός που θα λάβει, είναι εκείνος της βασίλισσας, όταν ο σύζυγος της γίνει βασιλιάς. 

Χωρίς μέχρι τώρα η βασιλική οικογένεια να έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει όταν η βασίλισσα Ελισάβετ αποσυρθεί, τον τελευταίο καιρό πολλοί υποστηρίζουν πως είναι πιθανό η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου και όχι να διατηρήσει τον τίτλο της πριγκιπικής συζύγου, που έχει προς το παρόν. 

Ειδικότερα, πρόσφατα η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τη νύφη της με τον σπουδαίο τίτλο της Royal Lady στο Τάγμα της Περικνημίδας, γεγονός που απέδειξε πως η βασίλισσα Ελισάβετ τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη στη δούκισσα της Κορνουάλης, αφού οι δυο κυρίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση. 

Σύμφωνα με τον βασιλικό ιστορικό, Hugo Vickers, η συγκεκριμένη κίνηση μαρτύρησε πως "στρώνει τον δρόμο για τη δούκισσα να γίνει βασίλισσα όχι μόνο λόγω δικαιώματος όταν ο πρίγκιπας Κάρολος διαδεχθεί στον θρόνο, αλλά μέσω ονόματος". Και δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη, αφού και η βιογράφος Penny Juror θεωρεί πως η Καμίλα Πάρκερ θα γίνει βασίλισσα. "Δε νομίζω πως ο Κάρολος θα θέλει να την αποκαλούν τίποτε άλλο", είχε πει χαρακτηριστικά.

Παρά τα σενάρια για απόσυρση του πρίγκιπα Καρόλου από τη σειρά διαδοχής, το 2018 η βασίλισσα Ελισάβετ διόρισε τον γιο της ως κύριο διάδοχό της στο επίσημο αίτημα που καταχώρησε στην Κυβέρνηση των αρχηγών της Κοινοπολιτείας. 

Διαβάστε Επίσης