Η βασίλισσα Ελισάβετ αναβάλλει τη δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία

Η απόφαση του Παλατιού δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη νόσηση της βασίλισσας Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε τη συμβουλή του Υπουργείου Εξωτερικών, αναβάλλοντας την επικείμενη ετήσια δεξίωση που θα πραγματοποιούσε η βασιλική οικογένεια προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος. 

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η μονάρχης αποφάσισε να ακυρώσει προς το παρόν τη δεξίωση που θα λάμβανε χώρα στο Κάστρο του Windsor, όπου θα παραβρίσκονταν διάφορα μέλη της βασιλικής οικογένειας και 500 μέλη του διπλωματικού σώματος, μία εξέλιξη που αφορά τη δυσμενή κατάσταση στην Ουκρανία.  

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως το event θα καθυστερήσει, αλλάζοντας την ημερομηνία της 2ας Μαρτίου, που ήταν προγραμματισμένο, σύμφωνα με τη συμβουλή του υπουργείου Εξωτερικών. 

Όπως γίνεται φανερό, η πρόσφατη ματαίωση δεν έχει να κάνει με την κατάσταση υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πριν από μερικές ημέρες διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Εξαιτίας αυτού, η μονάρχης αναγκάστηκε να ακυρώσει μία σειρά από διαδικτυακές συναντήσεις της, όμως όπως όλα δείχνουν η αναβολή της δεξίωσης έχει να κάνει καθαρά με τις εξελίξεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Πρόσφατα, η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry αναφέρθηκαν στο δυσάρεστο γεγονός, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους ανθρώπους της Ουκρανίας σε επίσημη ανακοίνωση, ενώ, επίσης, έκαναν ένα σχόλιο κατά την παραλαβή του βραβείου τους προς τιμήν του φιλανθρωπικού τους έργου. Αλλά και ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έκαναν μία σπάνια ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις, κάτι που δεν τους έχουμε συνηθίσει, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον λαό της Ουκρανίας και στον πρόεδρο Zelensky.

Διαβάστε Επίσης