Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας | 20 γυναίκες που ενδυναμώνουν τις νεότερες γενιές με τα εμπνευσμένα λόγια τους

Οι διάσημες ατάκες τους που εμπνέουν και δίνουν δύναμη στα νεότερα κορίτσια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στην εποχή μας έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους για να γιορτάζουμε και να τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι γυναικοκτονίες και οι κοινωνικές ανισότητες απέναντι στις γυναίκες σε κάθε γωνιά του κόσμου δείχνουν ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για ισότητα.

Οι φωνές των γυναικών συνεχώς αυξάνονται και όσο κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τα στόματά τους, τόσο θα ξεπηδούν φωνές καθημερινών γυναικών, ηρωίδων αλλά και διάσημων που δίνουν φωνή σε όσες δεν μπορούν και εμπνέουν τις νεότερες γενιές που ελπίζουν σε μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Είκοσι γυναίκες με μεγάλη επιρροή στις νεότερες γενιές, καλλιτέχνιδες, πολιτικοί, ηθοποιοί και σταρ έχουν εμπνεύσει με τα λόγια τους και έχουν δείξει ότι όταν οι γυναίκες αγκαλιάζουν τη δύναμή τους γίνονται πηγή έμπνευσης και αλλαγής.

"Άκουσέ με σαν γυναίκα. Άκουσέ με σαν αδελφή σου. Σε μια μέρα πορφυρής μάχης, οπότε μπορώ να πω ότι η νίκη μας μόλις ξεκινά. Δες με σαν αλλαγή, πες ότι είμαι ένα κίνημα. Ότι είμαι ο χρόνος, ότι είμαι η εποχή των γυναικών”
Amanda Gorman

"Θα σας πουν ότι είστε πολύ μεγαλόφωνες. Ότι πρέπει να περιμένετε τη σειρά σας και να ζητήσετε άδεια από τους σωστούς ανθρώπους. Κάντε το όπως και να 'χει”.
Alexandria Ocasio Cortez

"Υψώνω τη φωνή μου, όχι για να φωνάξω, αλλά για να ακουστεί η φωνή όσων δεν μπορούν. Δεν μπορούμε να πετύχουμε εάν οι μισές από εμάς κρατιούνται πίσω”.
Malala Yousafzai

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας | 20 γυναίκες που ενδυναμώνουν τις νεότερες γενιές με τα εμπνευσμένα λόγια τους

"Δεν είμαι ελεύθερη μέχρι κάθε γυναίκα να είναι ελεύθερη, ακόμα κι αν τα δεσμά της είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μου”
Audre Lorde

"Δεν χρειάζεται να είσαι όμορφη. Δεν χρωστάς να είσαι όμορφη σε κανέναν. Ούτε στον σύντροφό σου, ούτε στους συνάδελφούς σου, ούτε σε άσχετους άντρες στον δρόμο. Δεν το χρωστάς στη μητέρα σου, δεν το χρωστάς στα παιδιά σου, δεν το χρωστάς στον πολιτισμό γενικά. Η ομορφιά δεν είναι ένα ενοίκιο που πληρώνεις για να καταλάβεις έναν χώρο που καθορίζεται ως γυναίκα".

Erin McKean

"Σας υπόσχομαι ότι εάν οι γυναίκες δουλέψουν μαζί, συνδεθούν, ενημερωθούν και μορφωθούν, μπορούν να φέρουν ειρήνη και ευημερία σε αυτόν τον ξεχασμένο πλανήτη”΄.
Isabelle Allende

"Δεν υπάρχει όριο σε τι μπορούμε να καταφέρουμε ως γυναίκες”.
Michelle Obama

"Υπάρχει κάτι πολύ ξεχωριστό σε μια γυναίκα που κυριαρχεί σε έναν κόσμο αντρών. Χρειάζεται μια συγκεκριμένη χάρη, δύναμη, ευφυΐα, γενναιότητα και θάρρος ώστε να μην δεχτεί το 'όχι' σαν απάντηση”.

Rihanna

Rihanna

 

"Όταν ένας άντρας λέει τη γνώμη του είναι άντρας. Όταν μια γυναίκα λέει τη γνώμη της είναι σκύλα”.
Bette Davis

"Οι άντρες συχνά με ρωτούν 'Γιατί οι γυναικείοι χαρακτήρες σου είναι τόσο παρανοικοί;”. Δεν είναι παράνοια, είναι αναγνώριση της κατάστασής τους”.
Margaret Atwood

"Οι γυναίκες χρειάζονται μια θέση στο τραπέζι, χρειάζονται μια πρόσκληση για να καθίσουν εκεί και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, χρειάζεται να δημιουργήσουν το δικό τους τραπέζι. Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κατανόηση ότι δεν μπορούμε να φέρουμε αποτελεσματική αλλαγή χωρίς τη γυναικεία συμμετοχή στην πολιτική”.
Meghan Markle

"Πάντα ήθελα να είμαι μια femme fatale. Όταν ήμουν νέο κορίτσι, δεν ήθελα στα αλήθεια να είμαι κορίτσι. Ήθελα να είμαι γυναίκα”.
Diane von Furstenberg

"Μου αρέσει να βλέπω ένα νεαρό κορίτσι να βγαίνει εκεί έξω και να αρπάζει τον κόσμο από το πέτο. Η ζωή είναι μια σκύλα. Πρέπει να βγεις εκεί έξω και να τα κάνεις σκόνη”.
Maya Angelou

"Μαζί με την τεχνολογική επανάσταση, η πιο προκλητική, ανατρεπτική, ασταθής και συναρπαστική αλλαγή στην ιστορία μας είναι ότι είμαι επιτέλους μέτος της. Είμαστε τώρα εδώ, οι γυναίκες είναι στον κόσμο και δεν θα μας εκφοβίσει κανείς”.
Meryl Streep

Celebrities Meryl Streep

"Όσο περισσότερο έχω μιλήσει για τον φεμινισμό, τόσο έχω συνειδητοποιήσει ότι το να πολεμάς για τα δικαιώματα των γυναικών έχει γίνει συνώνυμο του να μισείς τους άντρες. Εάν ξέρω κάτι στα σίγουρα είναι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει”.
Emma Watson

"Χρειαζόμαστε γυναίκες σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της κορυφής, για να αλλάξουμε η δυναμική, να μεταμορφώσουμε την συζήτηση, να εξασφαλίσουμε ότι οι φωνές των γυναικών ακούγονται και δεν αγνοούνται”.
Sheryl Sandberg

Είτε το ήθελα είτε όχι, προκαλώ τους ισχυρισμούς για τις γυναίκες. Φέρνω κάποιους ανθρώπους σε δύσκολη θέση, κάτι που το γνωρίζω, αλλά αυτό είναι μέρος του να συνειδητοποιήσεις αυτό που πιστεύω ότι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα μιας ατελείωτης δουλειάς της ανθρώπινης ιστορίας- η ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να μπορούν να αντισταθούν μόνες τους”.
Hillary Clinton

"Σε καμιά γυναίκα δεν θα έπρεπε να της λένε ότι δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για το σώμα της. Όταν τα γυναικεία δικαιώματα δέχονται επίθεση, εμείς περνάμε στην αντεπίθεση”.
Kamala Harris

"Είμαι μια γυναίκα με σκέψεις και ερωτήματα και πράγματα να πω. Εγώ θα πω εάν είμαι όμορφη. Εγώ λέω αν είμαι δυνατή. Δεν θα καθορίσεις την ιστορία μου, εγώ θα το κάνω”.
Amy Schumer

"Στο μέλλον δεν θα υπάρχεις γυναίκες ηγέτες,. Θα υπάρχουν απλά ηγέτες”.
Sheryl Sandberg


 

Διαβάστε Επίσης