Roman Abramovich | Τα χρήματα που χρωστάει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο διάσημος επιχειρηματίας αδυνατεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του με τη βασιλική οικογένεια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη χώρα του Βλάντιμιρ Πούτιν και τους πολίτες του, αρκετοί ήταν οι Ρώσοι επιχειρηματίας που δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα, βλέποντας τις καταθέσεις τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία εκτός ρωσικού εδάφους να παγώνουν. Ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκε και ο δισεκατομμυριούχος Roman Abramovich και ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας Chelsea, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος επιχειρηματίας αδυνατεί να πληρώσει ενοίκιο στη βασίλισσα Ελισάβετ για μία ιδιοκτησία που είχε αγοράσει στο παρελθόν, η οποία βρίσκεται σε έκταση που ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ. Ειδικότερα, ο Abramovich είχε προσθέσει στο portfolio του το 2011 την πολυτελή κατοικία, με τα 15 υπνοδωμάτια, στην οδό 16 Kensington Park Gardens για 90 εκατομμύρια λίρες, ενώ το 2016 είχε ξεκινήσει μία ανακαίνιση που κόστισε 28 εκατομμύρια. 

Η έκταση, όμως, όπου το σπίτι τοποθετείται, εξακολουθεί να ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ και ειδικότερα στην εταιρεία Crown Estate, που την εκπροσωπεί. Επομένως, ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ενοίκιο, που υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 160.000 λίρες τον χρόνο. Προς το παρόν και εξαιτίας των κυρώσεων που δέχθηκε ο ρωσικός λαός, ο δισεκατομμυριούχος αδυνατεί να αποπληρώσει το οφειλόμενο ποσό, δεδομένου του ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε στο πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ενοικιαστήριο συμβόλαιο ισχύει για 125 χρόνια, με τον Abramovich να φημολογείται πως επιθυμεί να αφήσει την κατοικία του, όπως συνέβη και με την ιδιοκτησία της Chelsea. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Crown Estate, ήταν διατεθειμένη να υπακούσει στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, από τη στιγμή που και η ίδια αποδοκίμασε την επίθεση στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας για τον απαίσιο αντίκτυπο που είχε για τους ανθρώπους που μένουν εκεί. 

Διαβάστε Επίσης