Βασίλισσα Ελισάβετ | Η vintage φωτογραφία με τον πρίγκιπα Φίλιππο από τη συνάντηση με τους Kennedy

Η επίσκεψη των Kennedy στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή τα 70 χρόνια βασιλείας της και μέχρι τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της αρχηγού του κράτους, που θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι, ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας, αποφάσισε να αναρτήσει 70 iconic φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ από κάθε χρονιά που βρισκόταν στον θρόνο, αλλά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εκάστοτε χρονική περίοδο. 

Διαβάστε Επίσης

Πρόσφατα, στο Instagram αναρτήθηκε μία φωτογραφία από τη χρονιά του 1961, όταν το προεδρικό ζευγάρι των ΗΠΑ, JFK και Jackie Kennedy είχαν επισκεφθεί την Αγγλία και πιο συγκεκριμένα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Όπως βλέπουμε στην εικόνα, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος καλωσορίζουν τους Kennedy, απαθανατίζοντας την ιστορική στιγμή.

Όπως αναφέρεται στη λεζάντα, "Ο Πρόεδρος John F Kennedy και η Πρώτη Κυρία Jacqueline Kennedy καλωσορίζονται από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον δούκα του Εδιμβούργου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Έχουν περάσει 14 Πρόεδροι της ΗΠΑ κατά τη βασιλεία της Αυτού Μεγαλειότητας και με την εξαίρεση του Προέδρου Johnson, η βασίλισσα τούς έχει γνωρίσει όλους". Μάλιστα, στις πληροφορίες αναφέρεται επίσης πως τη χρονιά του 1961, η συγγραφέας Harper Lee κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το μυθιστόρημά της "To Kill A Mockingbird". 

Ωστόσο, παρά την όμορφη ατμόσφαιρα που μαρτυρά η φωτογραφία της συνάντησης των Kennedy με τη βασιλική οικογένεια, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, όσο φαίνονταν. Ειδικότερα, όπως είχε δηλώσει ο φωτογράφος Cecil Beaton, "η Kennedy δεν ήταν εντυπωσιασμένη από τη διακόσμηση του Παλατιού και το φόρεμα και το χτένισμα της βασίλισσας". Παράλληλα, η ίδια η Jackie Kennedy είχε εκμυστηρευτεί στον συγγραφέα Gore Vidal πως "νομίζω πως η βασίλισσα δεν με συμπάθησε. Ο Φίλιππος ήταν ευγενικός, αλλά αγχωμένος. Δεν υπήρχε κάποιος που να ένιωσε πως υπήρχε σχέση μεταξύ τους".

Παρόλα αυτα, έναν χρόνο αργότερα πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ανεπίσημη συνάντηση της Kennedy με τη βασίλισσα, μετά από πρόσκληση της τελευταίας. Όπως είχε δηλώσει η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους, "δε νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι γι'αυτό πέρα από το πόσο ευγνώμων είμαι και πόσο ευχάριστη ήταν".

Διαβάστε Επίσης