Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα | Οι δύο τελετές, το γκρι νυφικό και όσα συνέβησαν στον γάμο τους πριν από 18 χρόνια

Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας και η πρώην δούκισσα της Κορνουάλης είπαν το "ναι" στις 9 Απριλίου 2005, με τη συγκατάθεση της βασίλισσας Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αρκετά χρόνια πριν η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοινώσει πως επιτρέπει στην Καμίλα Πάρκερ να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας, μόλις ο βασιλιάς Κάρολος αναλάμβανε τον βρετανικό θρόνο, η τότε δούκισσα της Κορνουάλης - νυν βασιλική σύζυγος - δεν είχε και τόσους ένθερμους υποστηρικτές. Δεδομένου ότι ήταν η αιτία να χωρίσουν ο Κάρολος και η πριγκίπισσα Diana, ως το τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους, ο βρετανικός λαός χρειάστηκε να πάρει τον χρόνο του μέχρι να συμπαθήσει τη νέα σύζυγο του νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Διαβάστε Επίσης

Συνεπώς, όταν ανακοινώθηκε η αναγγελία του γάμου του Καρόλου και της Καμίλα τον Φεβρουάριο του 2005, πολλοί εναντιώθηκαν σε αυτό. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως η πρώην δούκισσα της Κορνουάλης φοβόταν μήπως την ημέρα του γάμου, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Κάστρο του Windsor θα τη γιούχαρε. Εν τέλει, δε συνέβη τίποτα τέτοιο, με τον γάμο να λαμβάνει χώρα στις 9 Απριλίου, αφού καθυστέρησε εξαιτίας του θανάτου του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β.

Το πρωί του γάμου, το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του Windsor, ώστε η ένωση να θεωρείται νόμιμη, αφού δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί θρησκευτικός γάμος, δεδομένου ότι η Καμίλα ήταν χωρισμένη. Στη μικρή αυτή τελετή δεν έδωσαν το παρών η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, αφού η μονάρχης θεωρείται αρχηγός της αγγλικανικής εκκλησίας. Παρ' όλ'  αυτά, παραβρέθηκε στη θρησκευτική τελετή που ακολούθησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor, που ήταν περισσότερο σαν μία ευχή από την εκκλησία, ενώπιον των δύο οικογενειών των νεονύμφων και επιλεγμένων καλεσμένων. 

Δείτε φωτογραφίες από τον γάμο:

Κάρολος - Καμίλα
Το πρωί του γάμου τους ξεκίνησαν με την τελετή στο δημαρχείο.
Κάρολος - Καμίλα
Στη συνέχεια έφτασαν μαζί στο Κάστρο του Windsor για τη θρησκευτική τελετή.

Κάρολος - Καμίλα
Όπως και στον πολιτικό γάμο αλλά και τη θρησκευτική τελετή στην εκκλησία, το παρών έδωσαν οι πρίγκιπες William και Harry και τα παιδιά της Καμίλα, Laura και Tom.
Κάρολος - Καμίλα
Κατά τη διάρκεια της τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Καρολος
Οι νεόνυμφοι, βγαίνοντας από την εκκλησία.
Κάρολος - Καμίλα
Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει την "έγκρισή" της.

Κάρολος - Καμίλα
Η επίσημη φωτογραφία από τον γάμο.

 

Διαβάστε Επίσης