Sanna Marin | H ζωή της νεότερης Πρωθυπουργού του κόσμου

Έγινε Πρωθυπουργός της Φινλανδίας στα 34 της χρόνια, μεγάλωσε με δυο μαμάδες και προτεραιότητά της είναι η ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

 Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτές τις μέρες η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Sanna Marin, η νεότερη Πρωθυπουργός του κόσμου, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της στην ηλικία των 34 ετών. Οι Πρωθυπουργοί συνομίλησαν για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για ζητήματα του ΝΑΤΟ.

Η Marin γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1985 στο Ελσίνκι και μεγάλωσε στην Pirkkala στη Νότιο Φινλανδία. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν ακόμη μικρή και η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ ο πατέρας της πάλευε επίσης με τον αλκοολισμό. Στη συνέχεια μεγάλωσε με τη μητέρα της και την σύντροφό της, ενώ η ίδια έχει δηλώσει πως προέρχεται από "rainbow family”.

Mάλιστα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έχει αναρτήσει μια φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια γράφοντας: "Πίστευα ότι όλα είναι πιθανά, γιατί η μητέρα μου μού είπε ότι μπορούσα να γίνω οτιδήποτε. Γι’ αυτό λέω στην κόρη μου κάθε μέρα ότι είναι ικανή και ότι μπορεί. Τα κορίτσια πρέπει να ενθαρρύνονται γιατί τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο" αναφερόμενη στη μητέρα της και στην κόρη της Έμμα.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο womantoc.gr