Πρίγκιπας William | Η δημόσια στήριξή του στον πρώτο Άγγλο ποδοσφαιριστή που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Η σπάνια προσωπική ανάρτηση στο Twitter για τον ποδοσφαιριστή Jake Daniels της Blackpool.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William έδειξε τη στήριξή του στον πρώτο Άγγλο ποδοσφαιριστή που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που είχε ξανακάνει επαγγελματίας παίκτης μόνο πριν 32 χρόνια. Ο Jake Daniels της Blackpool έγραψε ιστορία όταν σε επίσημη ανακοίνωσή του είπε "εκτός γηπέδου έκρυβα τον αληθινό εαυτό μου, ποιος είμαι πραγματικά. Γνωρίζω όλη μου τη ζωή ότι είμαι γκέι και τώρα νιώθω ότι είμαι έτοιμος να το αποκαλύψω και να είμαι ο εαυτός μου. Είναι ένα βήμα προς το άγνωστο αφού είμαι ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη χώρα που αποκαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους, αλλά με εμπνέουν οι Josh Cavallo, Matt Morton και αθλητές από άλλα σπορ, όπως ο Tom Daley για να έχω κουράγιο και αποφασιστικότητα να κάνω την αλλαγή”.

Όπως πρόσθεσε ο Daniels ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους με αυτή την κίνηση: "Μισούσα που έλεγα ψέματα όλη μου τη ζωή και που ένιωθα ότι πρέπει να αλλάξω για να ταιριάζω. Θέλω να γίνω πρότυπο κάνοντας κάτι τέτοιο. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω στον ίδιο χώρο με μένα που ίσως να μην νιώθουν άνετα να αποκαλύψουν την σεξουαλικότητά τους. Θέλω απλά να τους πω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις το ποιος είσαι ή πως πρέπει να είσαι για να ταιριάζεις. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι ευτυχισμένος”.

Ο πρίγκιπας William ως πρόεδρος του Football Association θέλησε να δείξει τη στήριξή του σε αυτή τη θαρραλέα κίνηση και σε μια σπάνια προσωπική του δήλωση στα social media, την οποία υπέγραψε με τα αρχικά του, έγραψε στο Twitter: "Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα παιχνίδι για όλους. Αυτό που έκανε ο Jake χρειάζεται θάρρος και ελπίζω να βοηθήσει κι άλλους να σπάσουν τα εμπόδια που δεν έχουν καμιά θέση στην κοινωνία μας. Ελπίζω αυτή η απόφαση να μιλήσει ανοιχτά να δώσει και σε άλλους την αυτοπεποίθηση να κάνουν το ίδιο”.

Διαβάστε Επίσης