Όσο κι αν η αμύθητη περιουσία κοσμημάτων των γυναικών της βασιλικής οικογένειας συχνά γίνεται θέμα συζήτησης, με τα εντυπωσιακά κομμάτια να κλέβουν τις εντυπώσεις, δεν είναι οι μόνες που τα χρησιμοποιούν για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους αλλά και για συμβολικό σκοπό. Ο βασιλιάς Κάρολος εδώ και αρκετές δεκαετίες δεν αποχωρίζεται το χρυσό chevalier δαχτυλίδι του. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν την ιστορία πίσω αυτό.
Πιο αναλυτικά, ο βασιλιάς Κάρολος φοράει το συγκεκριμένο δαχτυλίδι από τη δεκαετία του 1970, όχι τόσο για στιλ, αλλά περισσότερο γιατί τον συνδέει με τον πατέρα του και τον παππού του.
Η παράδοση του chevalier δαχτυλιδιού
Στον 18ο αιώνα, το chevalier δαχτυλίδι ήταν χαρακτηριστικό των αντρών της αριστοκρατικής τάξης της Αγγλίας, το οποίο φορούσαν στο αριστερό χέρι και συνήθως αποτελούσε το οικογενειακό οικόσημο τους. Παράλληλα, την ίδια περίοδο στη Γερμανία οι άνδρες φορούσαν επίσης τη βέρα τους στο μικρό τους δάχτυλο, κάτι που πέρασε ως trend και στην Αγγλία - το οποίο βλέπουμε να ακολουθεί και ο βασιλιάς Κάρολος. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη "παράδοση" χρησιμοποιούσαν και ανύπαντροι άντρες, οι οποίοι δεν ήθελαν να παντρευτούν, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το "σήμα" πως δεν έψαχναν να παντρευτούν.
Το δαχτυλίδι του βασιλιά Καρόλου
Το δαχτυλίδι του Καρόλου, που ήταν ταυτόχρονα σφραγίδα, απεικόνιζε το οικόσημο του πρίγκιπα της Ουαλίας, έναν τίτλο που διατηρούσε για δεκαετίες ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, τον οποίο κληροδότησε στον γιο του, πρίγκιπα William. Η "συνήθειά" του αυτή ωστόσο χρονολογείται από την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια, η οποία παρά το γεγονός πως δεν ήταν άνδρας, φορούσε ένα παρόμοιο δαχτυλίδι. Παράλληλα, και ο πρίγκιπας Φίλιππος συνήθιζε να φοράει ένα αντίστοιχο δαχτυλίδι, το οποίο ανήκε στον πατέρα του, πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας, μία παράδοση που αποφάσισε να συνεχίσει ο Κάρολος.
Στην ουσία, τα δαχτυλίδια αυτά που ήταν σαν σφραγίδες αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια, τα οποία στην αρχή χρησιμοποιούνταν πράγματι για να σφραγίζουν τα έγγραφα, πατώντας τα στο ζεστό κερί.