Βασιλιάς Κάρολος | Τι σήμαινε πραγματικά η έξωση στους Sussexes και ποια τα μελλοντικά του σχέδια

Όπως όλα δείχνουν, η κίνηση αυτή ήταν μόνο η αρχή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ειδοποίηση έξωσης που έλαβαν η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry από τον βασιλιά Κάρολο ξάφνιασε τους ίδιους και το κοινό, που θεώρησαν πως η απόφαση αυτή ήταν μία προσωπική επίθεση στο ζευγάρι. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από μία ανώνυμη πηγή από το περιβάλλον του Παλατιού, η έξωση ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που δεν αφορά αποκλειστικά τους Sussexes.

Ειδικότερα, οι αλλαγές αφορούν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία θα μάθουν στη συνέχεια για το δικό τους μέλλον. Ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχει βάλει σε εφαρμογή είναι να μειώσει τα έξοδα των μελών της βασιλικής οικογένειας, ειδικότερα εκείνα που δεν αποτελούν εργαζόμενα μέλη ή που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια. "Δεν έχει να κάνει με περικοπές. Είναι για να λαμβάνει την καλύτερη σχέση κόστους - ποιότητας από εκείνους που αμείβονται. Μερικές φορές το λιγότερο είναι περισσότερο", εξήγησε η πηγή.

Οι Sussexes δεν είναι οι μόνοι που έλαβαν ειδοποίηση έξωσης, αφού ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε επίσης από τον πρίγκιπα Andrew να αδειάσει την κατοικία που αξιοποιεί τα τελευταία 20 χρόνια, με σκοπό να "περιορίσει" τη μοναρχία. Μην ξεχνάμε πως ο αδερφός του δεν αποτελεί πλέον εργαζόμενο μέλος, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στον νέο μονάρχη να πάρει τις αποφάσεις για τη ζωή του. Ωστόσο, οι νέες αυτές αλλαγές θα επηρεάσουν και τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton, αφού ο Κάρολος πρόκειται να βάλει σε εφαρμογή έναν νέο κανόνα κατά τον οποίο ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι τα δικά τους σπίτια. 

Ο βασιλιάς Κάρολος από τότε που ανέλαβε τον βρετανικό θρόνο, ύστερα από τον θάνατο της μητέρας του, έχει βάλει σκοπό να δείξει το νέο πρόσωπο της μοναρχίας που είναι πιο σύγχρονο και ταυτίζεται περισσότερο με τον λαό. Μάλιστα, αυτό αντικατοπτρίζεται και από τη λιτή τελετή στέψης που αποφάσισε να πραγματοποιήσει, αλλά και την υπογράμμιση της διαφορετικότητας σε αυτή. 

Διαβάστε Επίσης