Σε δημοπρασία το παιδικό ποδήλατο της Πριγκίπισσας Diana

Ένα ακόμα προσωπικό αντικείμενο της πριγκίπισσας Diana διατίθεται προς πώληση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κάθε φορά που ένα αντικείμενο της πριγκίπισσας Diana επιλέγεται να δημοπρατηθεί πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αποκτήσουν κάτι που ανήκε κάποτε στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα του λαού. 

Διαβάστε Επίσης

Η πριγκίπισσα Diana που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ύστερα από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι και η οποία φέτος θα γιόρταζε τα 60 της χρόνια, συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της Αγγλίας και να μνημονεύεται για το έργο που πρόσφερε στο κοινό.

Αυτή τη φορά οι φαν της μπορούν να αισθανθούν πως έρχονται λίγο πιο κοντά της, αποκτώντας το παιδικό της ποδήλατο, το οποίο οδηγούσε τη δεκαετία του 1970 στην ιδιοκτησία της οικογένειάς της στο Althorp. 

Το ποδήλατο ήταν κατασκευασμένο από την εταιρεία Trust Manufacturing Co και αποτελούσε ρέπλικα του iconic Raleigh Chopper bike, ενός από τα πιο διάσημα παιχνίδια της εποχής, το οποίο για χρόνια είχε στην κατοχή της η οικονόμος του σπιτιού της πριγκίπισσας Diana, Maudie Pendrey. Μάλιστα, μαζί με το ποδήλατο λέγεται πως θα δημοπρατηθεί και ένα χριστουγεννιάτικο γράμμα της Diana από το 1994, το οποίο είχε παραλήπτη την κ. Pendrey. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποδήλατο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και πιθανολογείται πως θα πουληθεί από την East Bristol Auctions στις 24 Ιουλίου για τουλάχιστον 20.000 με 30.000 λίρες. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ποδήλατο βγαίνει σε δημοπρασία. Ο Λόρδος και η Λαίδη Spencer ήταν εκείνοι που σε πρώτη φάση είχαν πουλήσει το παιδικό αντικείμενο της πριγκίπισσας Diana, το οποίο είχε αγοράσει η οικονόμος. 

Φυσικά, δεν είναι το πρώτο προσωπικό αντικείμενο της πριγκίπισσας του λαού που τίθεται σε δημοπρασία. Τον περασμένο Μάιο, το γνωστό και πολυφωτογραφημένο μπλε ποδήλατο της πριγκίπισσας Diana είχε πουληθεί στο Λονδίνο για 44.000 λίρες ενώ το Ford αυτοκίνητο που οδηγούσε, είχε δημοπρατηθεί για 55.000 λίρες. Όσο για το item που είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα παραπάνω ποσά, ήταν το φόρεμα της πριγκίπισσας Diana, το οποίο είχε φορέσει σε μία εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία είχε χορέψει με τον John Travolta. Το "Travolta Dress" όπως μετονομάστηκε αργότερα, είχε πουληθεί το 2019 για 264.000 λίρες. 

Διαβάστε Επίσης