Βασιλική οικογένεια | Η νέα έκθεση στο Παλάτι του Kensington με φωτογραφίες από το κοινό

Ανάμεσα στα πιο διάσημα πορτρέτα των μελών της βασιλικής οικογένειας, θα συμπεριληφθούν, επίσης, φωτογραφίες τους τραβηγμένες από το κοινό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μία νέα έκθεση που θα ανοίξει τις πόρτες της στο Παλάτι του Kensington στις 4 Μαρτίου, θα παρουσιάσει τα πιο διάσημα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας από πασίγνωστους φωτογράφους, που σηματοδοτούν σημαντικές στιγμές στη ζωή τους.

Διαβάστε Επίσης

Η έκθεση "Life Through a Royal Lens" περιλαμβάνει τα επίσημα πορτρέτα από την εποχή της βασίλισσας Victoria μέχρι τη σημερινή, απεικονίζοντας τους πρίγκιπες George, Charlotte και Louis, τα οποία μέσα στα χρόνια έχουν παρουσιαστεί στο κοινό διαδικτυακά. 

Επιπλέον, όμως, προκειμένου η έκθεση αυτή να αποκτήσει διαδραστικό χαρακτήρα με το κοινό, ζητήθηκε από τους πολίτες του παγκόσμιου χάρτη, αν το επιθυμούν, να υποβάλλουν τις δικές τους φωτογραφίες που απεικονίζουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, είτε σε events όπως βασιλικοί γάμοι ή σε επισκέψεις αυτών σε κοινότητες. Όπως αναφέρεται στο site του Historic Royal Palaces, που "τρέχει" την έκθεση, οι υποβολές θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, από τις οποίες 20 θα επιλεχθούν από μία επιτροπή που έχει ορισθεί. 

βασίλισσα Ελισάβετ
Το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την στέψη της από τον Cecil Beaton.

Ειδικότερα, ανάμεσα στα διάσημα πορτρέτα που θα βρεθούν στην έκθεση αυτή, τα ονόματα των Cecil Beaton, Rankin και Annie Leibovitz θα έχουν την τιμητική τους, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν φωτογραφίες τραβηγμένες από την κάμερα του Λόρδου Snowdon, του συζύγου της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. 

Λόρδος Snowdon - Πριγκίπισσα Μαργαρίτα
Ο Λόρδος Snowdon και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Όπως δήλωσε η Claudia Acott Williams, υπεύθυνη του Historic Royal Palaces, "ανυπομονούμε να δούμε τις εικόνες που μοιράστηκε το κοινό από τις βασιλικές επισκέψεις στον κόσμο και σίγουρα θα είναι μία σκληρή πρόκληση να καταλήξουμε σε εκείνες, που θα παρουσιαστούν ανάμεσα στους θρυλικούς φωτογράφους. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες μας μέσα στον κόσμο της βασιλικής φωτογραφίας, να εξερευνήσουμε την ιστορία πίσω από τις iconic εικόνες της σύγχρονης μοναρχίας που γνωρίζουμε σήμερα". 

Διαβάστε Επίσης