Η διαφωνία του Francis Ford Coppola για τη φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ

Σε τι δεν συμφωνεί ο βραβευμένος με 5 Όσκαρ σκηνοθέτης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για τον Francis Ford Coppola, η απονομή των Όσκαρ θα ήθελε να είναι μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω. Όλα τα θεάματα, οι μονόλογοι επί σκηνής και τα χορευτικά δεν τον εντυπωσιάζουν, γι' αυτό και έχει τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά τη φετινή βραδιά.

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, ο βραβευμένος με 5 Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε πως δεν είναι φαν της σύγχρονης εκδοχής της απονομής, ενώ είναι αντίθετος με την απόφαση των διοργανωτών να κόψουν τα αποτελέσματα 8 κατηγοριών από τη live μετάδοση. Για την ακρίβεια, οι συντελεστές της Ακαδημίας αποφάσισαν να μειώσουν τα 23 βραβεία που θα απονεμηθούν στην 94η τελετή, αφαιρώντας 8 κατηγορίες από τον τηλεοπτικό χρόνο, με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης των τελευταίων ετών. Προκειμένου να κάνουν, λοιπόν, πιο τραβηχτικό το περιεχόμενο, οδηγήθηκαν σε αυτή την κίνηση, κάτι που δε λάτρεψε ο Coppola.

"Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι σημαντικές. Μοιάζει παράξενο, όμως μαντεύω πως έχουν τους λόγους τους", είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης της θρυλικής τριλογίας "Ο Νονός", ο οποίος προτιμά μια πιο ήσυχη τελετή, παρά ένα υπερθέαμα. "Δεν μου αρέσει τόσο πολύ μία μεγάλη υπερπαραγωγή. Μου άρεσε να είναι πιο οικεία η βραδιά, όταν είχαν μια ευγενική ποιότητα που θεωρώ πως ήταν ωραία. Υπάρχουν τόσα πολλά σόου με βραβεία. Μου άρεσε όταν ήταν απλά τα Όσκαρ", υπογράμμισε ο σκηνοθέτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης και στους πολύ ταλαντούχους σκηνοθέτες που χαραμίστηκαν σε μεγάλες παραγωγές, όπως εκείνες της Marvel, χωρίς να λάβουν την αναγνώριση της δουλειάς τους που αξίζουν. 

Διαβάστε Επίσης