Υπόθεση Agatha Christie | Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Nina de Gramont

Ένα βιβλίο για την εντεκαήμερη εξαφάνιση της Agatha Christie που είχε συνταράξει την Αγγλία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τον Δεκέμβριο του 1926, η Agatha Christie είχε εξαφανιστεί κάτω από περίεργες συνθήκες από το σπίτι της στη νότια Αγγλία. Η αστυνομία είχε βρει το αυτοκίνητό της εγκαταλελειμμένο και έτσι ξεκίνησε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά για τον εντοπισμό εξαφανισμένο προσώπου στην ιστορία της Αγγλίας. Έντεκα μέρες αργότερα ευτυχώς είχε βρεθεί σε μια πόλη της βόρειας Αγγλίας.

Η Nina de Gramont καταπιάνεται στο μυθιστόρημά της 'Υπόθεση Agatha Christie' με την εντεκαήμερη εξαφάνιση της διάσημης συγγραφέως το 1926 που είχε συνταράξει την Αγγλία.

Το βιβλίο εστιάζει στη φιλία της Christie με την Ναν Ο'Ντει αφού με αφορμή την εξαφάνιση της συγγραφέως για έντεκα μέρες, έρχεται στο φως ένα σκοτεινό μυστικό, το οποίο µόνο η Ναν μπορεί να αποκαλύψει.

Υπόθεση Agatha Christie | Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Nina de Gramont

Ο κόσµος της Agatha Christie είναι γεµάτος πάρτι, εκδροµές τα Σαββατοκύριακα σε εξοχικές επαύλεις, και φήµη που γίνεται ολο­ένα και µεγαλύτερη. Ο κόσµος της Ναν Ο’Ντέι, από την άλλη, είναι εντελώς διαφορετικός. Στην προσπάθειά της να δραπετεύσει από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο Λονδίνο κατά τον Α΄ Παγκόσµιο Πόλεµο, φτάνει στην Ιρλανδία και βιώνει µια τραγωδία που της διαλύει τη ζωή. Καταφέρνει µε δυσκολία να επιστρέψει στην Αγγλία και βάζει στο στόχαστρο τη διάσηµη συγγραφέα. Επειδή η  Agatha Christie έχει κάτι που η Ναν θέλει. Και αυτό το κάτι δεν είναι ο άνδρας της. Απρόσµενα και παρά τις διαφορές τους, οι δύο γυναίκες γίνονται φίλες. Και στη διάρκεια των έντεκα ηµερών που η Άγκαθα παραµένει εξαφανισµένη, θα αποκαλυφτεί ένα σκοτεινό µυ­στικό, του οποίου το κλειδί κρατά µονάχα η Ναν…

Μόνο εγώ ξέρω την αλήθεια. ∆εν είµαι ο Ηρακλής Πουαρό. Είµαι η ερωµένη του συζύγου της.

Από τις εκδόσεις Ελληνικα Γράμματα