Πριγκίπισσα Diana | Οι διάσημες κατοικίες στις οποίες έζησε όσο ήταν παντρεμένη με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο

Οι ιδιοκτησίες που έλαβαν διαφορετική αξία ύστερα από την παρουσία της πριγκίπισσας του λαού.

Η πριγκίπισσα Diana εξακολουθεί μέχρι σήμερα να επηρεάζει το κοινό, πράγμα που έδειξε μία πρόσφατη έρευνα, με το "The Crown" να έχει βάλει το λιθαράκι του στο γιατί μέχρι σήμερα το κοινό ασχολείται με τη royal - μύθο. Γι' αυτό δεν είναι παράξενο το ότι ο κόσμος θέλει να μάθει πράγματα για εκείνη, πόσω μάλλον οι νεότεροι που δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την περίοδο που βρισκόταν στα πράγματα. Σήμερα, κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και περνάμε από τις κατοικίες, στις οποίες η αγαπημένη πριγκίπισσα της Ουαλίας έζησε, ενώ ήταν παντρεμένη με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. 

Αρχικά, να αναφέρουμε πως το πρώτο της σπίτι ήταν το Park House, που βρισκόταν στην έκταση του Sandringham Estate, της αγαπημένης ιδιοκτησίας της βασίλισσας Ελισάβετ. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, το γιατί η Diana αποτέλεσε την ιδανική νύφη για τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, αφού είχε το "σωστό" background, εκτός από τον τίτλο ευγενείας. Στη συνέχεια, η Lady Diana Spencer μετακόμισε στο αρχοντικό της οικογένειας Spencer, το οποίο ανήκει μέχρι σήμερα στον αδερφό της - όπου μάλιστα είναι θαμμένη - το Althorp House. Σε μεγαλύτερη ηλικία και ενώ δούλευε στο νηπιαγωγείο, η Diana είχε μετακομίσει με φίλες της σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα στο συγκρότημα Coleherne Court στο Νότιο Κένσινγκτον. Εκεί έμενε όταν άρχισε να βγαίνει με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, μία συνθήκη που άλλαξε όταν το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε. 

Οι κατοικίες στις οποίες έζησε: 

1. Clarence House

Σήμερα μπορεί να είναι η μόνιμη κατοικία του βασιλιά Καρόλου και της συζύγου του, Καμίλα (μέχρι τη μετακόμιση στο Μπάκιγχαμ), ωστόσο κατά τη διάρκεια του αρραβώνα της Diana με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου ήταν η δική της βάση. Ειδικότερα, το Clarence House βρίσκεται πολύ κοντά στο Μπάκιγχαμ, πράγμα που ήταν εξαιρετικά βολικό σε σχέση με τις υποχρεώσεις που είχε το βασιλικό ζευγάρι. 

Πριγκίπισσα Diana | Οι διάσημες κατοικίες στις οποίες έζησε όσο ήταν παντρεμένη με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο

2. Highrove House

Ήταν η εξοχική κατοικία του ζευγαριού, το οποίο ο τότε πρίγκιπας Κάρολος αγόρασε το 1980, όταν μάλιστα ξεκίνησε να βγαίνει με τη Diana. Η αλήθεια είναι πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν λάτρεψε ποτέ το σπίτι που ο σύζυγός της πραγματικά αγαπούσε, επειδή σε σχέση με την κατοικία τους στο Λονδίνο ήταν κάπως απομονωμένη, όταν η ίδια επιζητούσε περισσότερη φασαρία. Παράλληλα, η Diana απεχθανόταν το Highgrove αφού φημολογείται πως η αγορά είχε γίνει από τον Κάρολο στη συγκεκριμένη τοποθεσία, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο σπίτι της Καμίλα, το οποίο ήταν μόλις 45 λεπτά μακριά. Σήμερα, το Highgrove εξακολουθεί να ανήκει στην προσωπική περιουσία του Καρόλου - και όχι στο portfolio του Στέμματος - αποτελώντας το ησυχαστήριό του. 

Highgrove House

3. Παλάτι του Κένσινγκτον

Το Παλάτι του Κένσινγκτον αποτέλεσε τη μόνιμη κατοικία της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Καρόλου, όσο ήταν παντρεμένοι, μεγαλώνοντας εκεί τα παιδιά τους. Για την ακρίβεια, απασχολούσαν τα διαμερίσματα 8 και 9, ενώ ήταν εκεί που η Diana έμεινε και μετά το διαζύγιό της από τον Κάρολο. Για αρκετά χρόνια, το Παλάτι του Κένσινγκτον ήταν επίσης η μόνιμη κατοικία του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, μέχρι τη στιγμή που μετακόμισαν στο Adelaide Cottage στο Windsor. 

Kensington Palace

Διαβάστε Επίσης