Κάννες 2021 | Όλες οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ

Ποιες celebrities ξεχώρισαν με τις στιλιστικές τους επιλογές;

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έριξε αυλαία μετά από δώδεκα ημέρες που ήταν γεμάτες από πολυαναμενόμενες πρεμιέρες ταινιών, red carpet και off -duty εμφανίσεις, αλλά κι ακόμα περισσότερο λάμψη. Μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Φεστιβάλ επέστρεψε για να μας υπενθυμίσει πόσο μας είχαν λείψει οι glam εμφανίσεις των celebrities στο κόκκινο χαλί, οι Υψηλής Ραπτικής δημιουργίες και τα εντυπωσιακά κοσμήματα με διαμάντια πολλών καρατίων που στοιχίζουν μία περιουσία.

Εάν χρειαζόταν να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τις εμφανίσεις των celebrities που είδαμε στο κόκκινο χαλί θα ήταν πως ένιωθαν την ίδια νοσταλγία με εμάς για τη λάμψη και τα φλας των φωτογράφων. Συγκριτικά, μάλιστα, με τα looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί των βραβείων Oscar, οι πρωταγωνίστριες και οι καλεσμένες του γαλλικού φεστιβάλ έκαναν πολύ πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Κατέρριψαν έτσι τον μύθο που θέλει πως το red carpet των βραβείων της Ακαδημίας είναι το πιο λαμπερό, το πιο ιδιαίτερο.

Ένα ακόμα συμπέρασμα είναι πως οι stars πειραματίστηκαν και τόλμησαν να δημιουργήσουν statement εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Μπορεί να μην είδαμε κάποια star με sneakers, η εμφάνιση όμως της Marion Cotillard με μακρύ φόρεμα από denim ύφασμα του οίκου Chanel, το avant garde look της Bella Hadid με Schiaparelli μαύρο φόρεμα και χρυσό κόσμημα που έμοιαζε με τους βρόγχους του πνεύμονα, αλλά και η Lou Doillon με το total Gucci σύνολο και την τσάντα σε σχήμα καρδιάς είχαν ένα κοινό: μας υπενθύμισαν πως οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί είναι κάτι περισσότερο από "ένα ωραίο φόρεμα με ένα ακριβό κόσμημα". Είναι ο συνδυασμός της 7ης "τέχνης των τεχνών", δηλαδή του κινηματογράφου με εκείνη της μόδας, που αποτελεί τρόπο έκφρασης, μέρος του πολιτισμού και της lifestyle κάθε κοινωνίας.

Με αφορμή την αυλαία που έπεσε στο Φεστιβάλ των Καννών, συγκεντρώσαμε τις ωραιότερες εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί με την ευχή να μην χρειαστεί ξανά να πατήσουμε pause στην τέχνη και τις διοργανώσεις πολιτισμού.  

Οι ωραιότερες εμφανίσεις στο red carpet

H Sharon Stone με εντυπωσιακό φόρεμα από τούλι με φλοράλ του οίκου Dolce & Gabbana. 

H Leonie Hanne με statement μακρύ φόρεμα με βολάν και τούλι διά χειρός Nicole + Felicia.

Η Tina Kunakey με Maison Valentino.

Η κομψή εμφάνιση της Marion Cotillard στο κόκκινο χαλί με Chanel.

Η Tilda Swinton με μία statement δημιουργία διά χειρός Haider Ackermann.

Η Diane Kruger με halter neck φόρεμα από Armani Privé.

Η Andie Macdowell με Atelier Versace.

Η Marion Cotillard με denim, μακρύ φόρεμα του οίκου Chanel.

Η Bella Hadid με Schiaparelli φόρεμα και Chopard κοσμήματα.

Η Bella Hadid με vintage Jean Paul Gaultier φόρεμα.

Η κόρη της Jane Birkin, Lou Doillon με total Gucci εμφάνιση.

Η Helen Mirren με λευκό shirtdress από CH by Carolina Herrera

Η Andie MacDowell με φόρεμα Prada.

H Carla Bruni με Celine.

H Jodie Foster με Givenchy column dress.

Η Jessica Chastain με μαύρο φόρεμα  Dior Couture. 

Η Helen Mirren με πλισέ σιφόν φόρεμα των Dolce&Gabbana.

Η Iris Law Cannes με Dior.

Η Honor Swinton Byrne με φόρεμα Gucci.

Η Camille Cottin με Dior.

Η Chiara Ferragni με Giambattista Valli από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.