Oscar de la Renta | Vintage δημιουργίες του οίκου προσφέρονται για resale

O οίκος εγκαινίασε το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα με vintage κομμάτια.

Oscar de la Renta "Encore", έτσι ονομάζεται η resale πλατφόρμα που μόλις εγκαινίασε ο οίκος και στην οποία μπορείτε να ανακαλύψετε vintage δημιουργίες από παλαιότερες collections και runway looks. Το luxury label εισέρχεται με τον τρόπο αυτό στη νέα εποχή που βλέπει τη μεταπώληση second-hand ρούχων να βρίσκεται σε ανοδική πορεία αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Με τον τρόπο αυτό, εξάλλου, του resale, τα ρούχα αποκτούν την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή μειώνοντας το περιβαλλοντικό κόστος από τη διαρκή παραγωγή τους. 

Διαβάστε Επίσης

Στο Encore, λοιπόν, που βρίσκεται ήδη στον "αέρα", μπορεί να ανακαλύψει κανείς αυτή τη στιγμή δημιουργίες και κοσμήματα Oscar de la Renta από τις δεκαετίες των '60s, τα '80s, τα '7οs τα '90s, αλλά και από πιο πρόσφατες συλλογές όπως αυτή του 2019. 

Όπως αναφέρει Oscar de la Renta για το Encore, άτομα ή συλλέκτες ή vintage boutiques που έχουν στην κατοχή τους δημιουργίες Oscar de la Renta μπορούν να τις υποβάλουν προς αξιολόγησή στους δυο ειδικούς archivists που διαθέτει ο οίκος και να τις πουλήσουν ώστε να προστεθούν στη λίστα της πλατφόρμας για μεταπώληση. Μάλιστα, ο οίκος προτείνει στους πωλητές αντί να λάβουν χρήματα ή πίστωση για αγορές σε κάποιο κατάστημα, να προχωρήσουν σε δωρεά σε κάποια από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται. Ο οίκος σημειώνει, επίσης, ότι οι δημιουργίες και τα κοσμήματα που προσφέρονται για resale έχουν λάβει φροντίδα και διορθώσει από το ατελιέ του Oscar de la Renta. 

Οίκοι όπως Jean Paul Gaultier, Valentino, Burberry έχουν ήδη κάνει τα βήματα προς την κατεύθυνση του resale - μία υπόθεση που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το μέλλον της μόδας. 

Διαβάστε Επίσης