O οίκος Chanel θα παρουσιάσει την 2022/23 Métiers d’Art  συλλογή του στη Σενεγάλη

Η Chanel ταξιδεύει στην Αφρική για το επόμενο μεγάλο show της.

Τα destinantion shows έχουν γίνει η μεγάλη τάση του 2022 και η κάθε νέα ανακοίνωση των luxury οίκων για το επόμενο μεγάλο ντεφιλέ τους συνοδεύεται τακτικά από έκπληξη και ενθουσιασμό. Τα ίδια ακριβώς συναισθήματα που προκαλεί η είδηση ότι ο οίκος Chanel θα παρουσιάσει την 2022/23 Métiers d’Art συλλογή του στο Ντακάρ, την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Το show θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο οίκος. 

Στο σύντομο μήνυμά της, η Chanel αναφέρει: "Επιλέγοντας το Ντακάρ, ο οίκος εύχεται να κάνει το savoir-faire της métiers d’art συλλογή του να αντηχεί την καλλιτεχνική και πολιτιστική ενέργεια της πόλης". 

Αν και τα χρόνια της πανδημίας περιόρισαν τα ταξίδια για τη Chanel, η οποία έχει πραγματοποιήσει επιδείξεις για τις Métiers d’Art collections σε αρκετά εντυπωσιακούς και μακρινούς προορισμούς όπως Τόκιο, Νέα Υόρκη, Σανγκάη, Εδιμβούργο κ.ά, ο οίκος επέστρεψε δυναμικά στα destination shows. Η επιλογή, μάλιστα, της Σενεγάλης ξεφεύγει από τους συνήθεις δημοφιλείς προορισμούς, ενώ αποτελεί κι ένα άνοιγμα προς τη διαρκώς ανερχόμενη luxury αγορά της Αφρικής

Η 2021/22 Métiers d’Art συλλογή του οίκου παρουσιάστηκε στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2021, στο ολοκαίνουργιο κτίριο Le19M, το οποίο φιλοξενεί τα εργαστήρια και τους τεχνίτες με τους οποίους συνεργάζεται επί σειρά ετών η Chanel στη δημιουργία των collections της. Μάλιστα, ο οίκος παρουσίασε εκ νέου τη συλλογή στις 7 Ιουνίου στη Φλωρεντία, επιστρέφοντας στην Ιταλία μετά από χρόνια για να πραγματοποιήσει show. Είχε προηγηθεί, τον Μάιο, η παρουσίαση της Cruise 2022/23 στο Μονακό. 

Διαβάστε Επίσης