LFW | Η ανατρεπτική θηλυκότητα της Simone Rocha

Η σχεδιάστρια παρουσίασε την AW21 συλλογή της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εν αναμονή της κυκλοφορίας της συλλογής που σχεδίασε για την Η&Μ στις 11 Μαρτίου, η Simone Rocha παρουσίασε τη συλλογή του οίκου της για τη σεζόν AW21 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Ένα catwalk κινηματογραφημένο στους χώρους μία εκκλησίας και το lookbook που συνόδευε την παρουσίαση, δίνουν πρόσβαση στο όραμα της Ιρλανδής σχεδιάστριας για το ντύσιμο της πανδημίας, το οποίο, ωστόσο, καθόλου δεν έχει υποκύψει στις επιταγές της εποχής για comfort style και loungwear συλλογές. H Rocha επιμένει στους κώδικες που περιγράφουν την αισθητική της και στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η ισχυρή θηλυκότητα και ο goth ρομαντισμός.

Οι ογκώδεις σιλουέτες, τα τούλια, τα βολάν, οι πέρλες, τα κεντημένα φλοράλ, οι δαντέλες που πάντα έβρισκαν μία θέση τις δημιουργίες της συνδυάζονται με leather moto jackets και chunky footwear εξασφαλίζοντας έναν ευφράδη δυναμισμό στις feminine δημιουργίες της. Η ίδια η σχεδιάστρια στο σημείωμα που συνοδεύει την αποκάλυψη της συλλογής της τη χαρακτηρίζει "μία ωδή τις εύθραυστες επαναστάτριες", για τις οποίες φροντίζει να εξασφαλίσει την κατάλληλη στολή, ενώ εξηγεί ότι "σκεφτόμουν τα ρούχα μ' ένα προστατευτικό και πρακτικό τρόπο".

Παράλληλα, κάποια looks είναι αφιερωμένα στο back-to-school style, την έμπνευση για τα οποία έδωσε στη σχεδιάστρια η εκπαίδευση από το σπίτι της κόρης της, μια συνθήκη που της στέρησε το καθημερινό ντύσιμο για το σχολείο.

H συλλογή

Puff sleeve φορέματα και πανωφόρια, τούλινες φούστες με βολάν, 3D floral απλικέ σε πουκάμισα, σακάκια, φορέματα, κομμάτια με κεντημένο το μοτίβο του winter rose, δερμάτινα moto jackets, pinafore φορέματα, πουκάμισα με μυτερούς γιακάδες, chunky platform boots, και ιδιαίτερα αξεσουάρ όπως τα σκουλαρίκια από πορσελάνη, τα μικροσκοπικά τσαντάκια και τα τούλινα γάντια με κεντημένα "νύχια" στα δάχτυλα, όλα ανήκουν στη συλλογή της Rocha, της σχεδιάστριας που μέσα από τις συλλογές της επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη γυναικεία θηλυκότητα.

Δείτε το video της παρουσίασης:

Τα looks