Τα πιο iconic αξεσουάρ όλων των εποχών

Από τις πέρλες της Coco Chanel έως τα Manolo Blahnik της Carrie "Bradshaw".

Είτε πρόκειται για ένα κόσμημα που κόβει την ανάσα κι εντυπωσιακά headpieces είτε για ένα ζευγάρι signature γυαλιά ηλίου ή ένα ζευγάρι statement παπούτσια, όλοι συμφωνούν ότι τα σωστά αξεσουάρ μπορούν να τελειοποιήσουν μία εμφάνιση. "Accessories are what makes or marks a woman", δηλαδή σε απλή μετάφραση "τα αξεσουάρ μπορούν να φτιάξουν ή να σημαδέψουν μια γυναίκα", έχει δηλώσει μεταξύ άλλών αποφθεγμάτων της για τη μόδα, η σπουδαία Coco Chanel, ενώ o Oscar de la Renta το έχει κάνει ακόμα πιο σαφή τη σημασία τους: "A woman makes an outfit her own with accessories" ("Μία γυναίκα κάνει ένα outfit δικό της με τα αξεσουάρ").

Ειδικά για τους διάσημους, ένα trademark αξεσουάρ δεν είναι απλά στοιχείο της αμφίεσης, αλλά και κομμάτι που χαρακτηρίζει συχνά την προσωπικότητα και το στιλ τους. Όταν μιλάμε, για παράδειγμα, για εντυπωσιακά διαμάντα η σκέψη μας πάει πρώτα στην Elizabeth Taylor, την αθεράπευτη λάτρη τους με την τεράστια συλλογή από πανάκριβα κοσμήματα, ενώ τα oversized γυαλιά ηλίου και τα pillbox καπέλα θα έχουν πάντα ως συνώνυμό τους το όνομα Jackie Kennedy. Iconic, ωστόσο, έγιναν και αξεσουάρ μέσα από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ηρωίδες: τα Manolo Blahnik που λάτρευε η "Carrie Bradshaw" της Sarah Jessica Parker, αλλά και οι thigh -high μπότες της Vivian - Julia Roberts στο "Pretty Woman" ήταν απ' αυτά που δημιούργησαν τάσεις και απέκτησαν cult χαρακτήρα. 

15 iconic accessories 

Οι πέρλες της Coco Chanel

Οι πέρλες της Coco Chanel

Σύμβολο του signature στιλ της, η διάσημη Γαλλίδα σχεδιάστρια εμπιστευόταν τυφλά στις εμφανίσεις της τις σειρές από πέρλες. 

Η γούνινη εσάρπα της Marilyn Monroe

Η γούνινη εσάρπα της Marilyn Monroe

Οι εμφανίσεις της αμερικανίδας ντίβας με γούνινη εσάρπα (ετόλ) ήταν η επιτομή του Old Hollywood glamour. 

Η τιάρα της Πριγκίπισσας Diana

Η τιάρα της Πριγκίπισσας Diana

Αν και είχε στη διάθεσή της άπειρες τιάρες, η αγαπημένη της Diana ήταν η Cambridge Lover's Knot tiara, με διαμάντια και μαργαριτάρια, που της έκανε δώρο η Βασίλισσα Ελισάβετ για τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο. 

Οι μπαλαρίνες της Audrey Hepburn

Οι μπαλαρίνες της Audrey Hepburn

Το διαχρονικά κομψό στιλ της Audrey Hepburn έχει δανείσει πολλά staples στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Ένα από αυτά οι «μπαλαρίνες». 

Οι στέκες της Grace Kelly

Οι στέκες της Grace Kelly

Μία φινετσάτη, λαμπερή στέκα ήταν το αξεσουάρ για τα μαλλιά που εμπιστευόταν η Grace Kelly ακόμα κι όταν έγινε Πριγκίπισσα του Μονακό. 

Τα oversized γυαλιά ηλίου της Jackie Kennedy

Τα oversized γυαλιά ηλίου της Jackie Kennedy

Στη δεκαετία των '70s, γεννήθηκε μία από τις πιο timeless τάσεις όλων των εποχών: τα oversized γυαλιά ηλίου. Φυσικά, χάρη στο ασυναγώνιστο στιλ της Jackie O από το οποίο φρόντιζε να μην απουσιάζει το συγκεκριμένο αξεσουάρ. 

Τα καλάθια της Jane Birkin

Τα καλάθια της Jane Birkin

Μπορεί ο οίκος Hermès να έδωσε στη διάσημη Birkin bag το όνομά της, όμως η τσάντα που έγινε συνώνυμη του cool στιλ της Jane Birkin ήταν ένα ψάθινο καλάθι. Κυκλοφορούσε σχεδόν πάντα κρατώντας ένα και η επιλογή της βρίσκει απήχηση ακόμα και σήμερα ανάμεσα στις κομψές Γαλλίδες, που οι περισσάτερες διαθέτουν ένα στη γκαρνταρόμπα τους. 

Τα κοσμήματα της Elizabeth Taylor

Τα κοσμήματα της Elizabeth Taylor

Συλλέκτρια πανάκριβων κοσμημάτων από διαμάντια, ρουμπίνια και ζαφείρια, η συλλογή κοσμημάτων της Elizabeth Taylor δημοπρατήθηκε το 2011 συγκεντρώνοντας το ασύλληπτο ποσό των 100.000.000€

Το pearl choker της Πριγκίπισσας Diana

Το pearl choker της Πριγκίπισσας Diana

Ήταν ένα από τα κοσμήματα που επέλεγε συχνά η Diana για να συνοδεύει τις λαμπερές της εμφανίσεις. Το αγαπημενο της ήταν το μαργαριταρένειο τσόκερ με το μπλε πετράδι και τα διαμάντια. 

Τα Pillbox hats της Jackie Kennedy

Τα Pillbox hats της Jackie Kennedy

H Jackie Kennedy συνδύαζε πάντα υποδειγματικά το συγκεκριμένο είδος καπέλου με τα κομψά ταγιέρ της. 

Τα

Τα "Manolos" της Carrie Bradshaw

Η Sarah Jessica Parker ως "Carrie Bradshaw" στη σειρά "Sex and the city" έγραψε ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας. Φυσικά, ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ιστορίας αφορά τα αγαπημένα της παπούτσια, τα Manolo Blahnik. 

Οι φιόγκοι της Brigitte Bardot

Οι φιόγκοι της Brigitte Bardot

Αν σε κάποιον χρωστάμε τη μόδα ενός φιόγκου δεμένου στα μαλλιά, αυτή είναι η Brigitte Bardot. 

Τα στρογγυλά γυαλιά οράσεως της Iris Apfel

Τα στρογγυλά γυαλιά οράσεως της Iris Apfel

Στην Iris Apfel μπορούμε να χρεώσουμε πολλά signature αξεσουάρ, κοσμήματα κυρίως που τα χαρακτηρίζουν τα έντονα χρώματα και ο statement χαρακτήρας. Ωστόσο, αν κάνει παραμένει σταθερό στις εμφανίσεις της και σήμα- κατατεθέν της είναι τα oversized γυαλιά οράσεως με τον μαύρο σκελετό. 

Τα μαντήλα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τα μαντήλα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν υπήρξε trendsetter και fashion icon, στο βαθμό τουλάχιστον που το κατάφεραν άλλα μέλης της οικογένειάς της, όμως τα μαντήλια φορεμένα στο κεφάλι αλά babushka- style, είναι ένα trend που έχει την υπογραφή της. 

Οι thigh-high μπότες της Julia Robers

Οι thigh-high μπότες της Julia Robers

Η ερμηνεία της ως εκδιδόμενη "Vivian" στο "Pretty Woman" χάρισε στη Julia Roberts μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, αλλά ήταν οι thigh-high δερμάτινες μπότες της ηρωίδας της που τελικά "κέρδισαν" ως iconic αξεσουάρ όλων των εποχών.