Το polka dot trend και πώς θα το φορέσετε την Άνοιξη 2024

Το polka dot μοτίβο κάνει την εμφάνισή του στις τάσεις της σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024

Το polka dot δεν είναι ένα μοτίβο που συναντάμε συχνά στις τάσεις της μόδας. Περισσότερο διαχρονικό παρά "trendy", το πουά έχει συνδεθεί με μια upper κομψότητα που συνήθως συναντάμε στις εμφανίσεις των royals και των αριστοκρατών. Ωστόσο, αυτή η προτίμηση "γαλαζοαίματων" στο πουά, ως σύμβολο status, δεν αναιρεί την παρουσία του στη μόδα που αφορά του πάντες. Το polka dot, εξάλλου, έχει αναβαθμιστεί, ιδίως μέσα από την τέχνη όπως για παράδειγμα μέσα από τα πολύ χαρακτηριστικά πουά της Yayoi Kusama, σε κάτι πιο καλλιτεχνικό, συχνά παιγνιώδες και έχει αποκτήσει πολλές εκδοχές (σε χρώματα) πέρα από την κλασική άσπρο- μαύρο. 

Αν είναι να μιλήσουμε, όμως, για επικαιρότητα στη μόδα, το πουά έκανε διστακτικά την εμφάνισή του στην πασαρέλα της συλλογής Miu Miu Φ/Χ 2023-24 και προτάθηκε σε εφαρμοστές φούστες και see-through φορέματα. Στις συλλογές της σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024, το πουά έκανε ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του, όπως στη συλλογή του Balmain που το "δένει" με το floral trend, αλλά και στη συλλογή της Carolina Herrera, η οποία ούτως ή άλλως ξεχώρισε διαχρονικά για τα polka dot φορέματα της, ιδίως στις δεκαετίες του '80 και του '90. Πουά φορέματα συναντάμε και στη συλλογή της Stella McCartney, ενώ φυσικά δεν απουσιάζουν και από τις προτάσεις της Alessandra Rich, η οποία φημίζεται για τη χρήση του κλασικού μοτίβου -που την έχει αναδείξει σε αγαπημένη σχεδιάστρια των royals. Tέλος, τo πουά "μετακομίζει" και στις τάσεις της σεζόν Φ/Χ 2024-25 καθώς το συναντάμε στις συλλογές των Patou και Nina Ricci.  

To polka dot στην πασαρέλα

Το polka dot trend και πώς θα το φορέσετε την Άνοιξη 2024
Balmain SS24

Carolina Herrera SS24
Carolina Herrera SS24

Stella McCartney SS24
Stella McCartney SS24

Alessandra Rich SS24
Alessandra Rich SS24

Patou AW24
Patou AW24

Nina Ricci AW24
Nina Ricci AW24

Miu Miu AW 23-24
Miu Miu AW 23-24

Πώς θα φορέσετε το polka dot την Άνοιξη 2024

Οι fashion insiders έχουν ήδη αντιληφθεί την ανανεωμένη διάθεση με την οποία επιστρέφει αυτή την άνοιξη το polka dot μοτίβο και έχουν φροντίσει ήδη να το συμπεριλάβουν στις εμφανίσεις τους. Συνδυασμοί με leather και denim τζάκετ εξασφαλίζουν μια edgy πινελιά στα looks με πουά, ενώ αξεσουάρ σε metallic και ladylike γόβες συμπληρώνουν το στιλ αξιοποιώντας τρέχουσες τάσεις. 

polka dot street style
polka dot street style
polka dot street style
polka dot street style

Key- pieces 

Πουά shirtdress, Carolina Herrera.

Πουά μεταξωτή μπλούζα, Saint Laurent.

Πουά πλισέ μίντι φούστα, Alessandra Rich.

Πουά ζακέτα, Nº21.

Κοντό πουά φόρεμα, Zara.