5 μύθοι για τις θεραπείες κερατίνης που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Ο hair artist και Keratin treatment expert Αλεξανδρος Ψαριανός ξεδιαλύνει τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από την πιο δημοφιλή θεραπεία στο κομμωτήριο.

Εδώ και χρόνια η κερατίνη θεωρείται το gold standard στην περιποίηση των μαλλιών με τις A-listers να αποδίδουν σε εκείνη την απαλή, λαμπερή και απόλυτα ίσια υφή των μαλλιών τους, που μοιάζει να μην επηρεάζεται από κανέναν από τους εξωτερικούς παράγοντες, που τυπικά ευθύνονται για το ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Η αύξηση της δημοτικότητάς της κερατίνης στα μαλλιά, προκάλεσε ωστόσο και τη δημιουργία πολλών μύθων γύρω από το όνομά της. Ο hair artist και Keratin treatment expert Αλέξανδρος Ψαριανός ξεδιαλύνει τους πέντε μεγαλύτερους, που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε σήμερα κιόλας:

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι για την κερατίνη στα μαλλιά

Κερατίνη=Ίσια μαλλιά

Μπορεί οι θεραπείες κερατίνης είναι συνυφασμένες με τα ίσια μαλλιά, αλλά όπως τονίζει ο Αλέξανδρος στην πραγματικότητα μπορούν να γίνουν και σε σγουρά ή σπαστά μαλλιά χωρίς να επηρεάσουν την υφή τους. "Οι θεραπείες κεράτινης μπορούν να εφαρμοστούν και σε μαλλιά που θέλουν να κρατήσουν το φυσικό τους σχήμα. Αντί να τους δώσουν ίσιωμα, θα τα ενυδατώσουν σε βάθος και θα μειώσουν το φριζάρισμα, απομακρύνοντας παράλληλα τυχόν ψαλίδα".

5 μύθοι για τις θεραπείες κερατίνης που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Η κερατίνη καταστρέφει τα μαλλιά

Ίσως ο μεγαλύτερος μύθος γύρω από τις θεραπείες κερατίνης είναι ότι με τον καιρό καταστρέφουν τα μαλλιά. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, είναι θεραπείες. "Αντίθετα, 'σώζουν' τα μαλλιά από πολλούς εξωτερικούς κι εσωτερικούς παράγοντες. Το σημαντικό εδώ είναι ο τεχνίτης να έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα έτσι ώστε να κατέχει την τεχνογνωσία για να καταφέρει να εφαρμόσει σωστά και με ακριβής διάγνωση το προϊόν της θεραπείας κεράτινης που επέλεξε με βάση το αποτέλεσμα που θέλει να δώσει στα μαλλιά", εξηγεί.

Οι θεραπείες κερατίνης περιέχουν καρκινογόνα συστατικά

Διαβάστε Επίσης

"Παλαιότερα οι θεραπείες παλιάς τεχνολογίας προκειμένου να είναι αποτελεσματικές περιείχαν κάποια συγκεκριμένα συστατικά -ασφαλώς εγκεκριμένα από τον αρμόδιο οργανισμό- που τις έκαναν πιο "βαριές" για τα μαλλιά και σίγουρα με περισσότερες αναθυμιάσεις, κάτι που έκανε δυσάρεστη την εμπειρία στο κομμωτήριο", λέει ο Αλέξανδρος. "Στην αγορά πλέον υπάρχουν νέες, εξελιγμένες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες κεράτινης τρίτης γενιάς, που δεν περιέχουν αυτά τα "βαριά" συστατικά που τις καθιστούσαν απαγορευτικές σε ορισμένους τύπους μαλλιών και τριχωτού κεφαλής, αλλά ασφαλή, φυτικά συστατικά, που καθιστούν την εμπειρία στο κομμωτήριο πολύ πιο ευχάριστη", εξηγεί.

κερατίνη μαλλιά

 Δεν θα πρέπει να γίνονται θεραπείες κερατίνης σε βαμμένα μαλλιά

Πολλές είναι οι γυναίκες που διστάζουν να κάνουν τη συγκεκριμένη θεραπεία, λόγω του φόβου ότι μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα των βαμμένων μαλλιών τους. Στην πραγματικότητα, ο φόβος αυτός είναι άτοπος. "Φυσικά και μπορεί μια θεραπεία κερατίνης να εφαρμοστεί σε βαμμένα μαλλιά", λέει ο Αλέξανδρος. "Τα μαλλιά με τεχνικές εργασίες είναι άλλωστε εκείνα που έχουν περισσότερη ανάγκη την θεραπευτική δράση της", εξηγεί.

Τα μαλλιά δεν επανέρχονται ποτέ στην αρχική τους μορφή μετά την κερατίνη

Νομίζετε πως αν κάνετε μία τέτοια θεραπεία, θα είστε "καταδικασμένη" σε μία ζωή με αποκλειστικά ίσια μαλλιά; Ξανασκεφτείτε το. "Οι θεραπείες κεράτινης λειτουργούν επικαλυπτικά στον φλοιό της τρίχας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά τη λήξη 'ζωής' της θεραπείας, η οποία συνήθως είναι πέντε μήνες, τα μαλλιά να επανέρχονται στο φυσικό τους σχήμα ξανά. Η κερατίνη δεν επηρεάζει τον θύλακα της τρίχας ώστε να αλλοιώνει το φυσικό σχήμα σε μόνιμη κατάσταση", λέει.

"Εάν η κερατίνη έχει εφαρμοστεί κατ´εξακολούθηση σε κοντινά διαστήματα, μπορεί να μοιάζει ότι η φυσική υφή των μαλλιών χάθηκε, αλλά στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει διότι η θεραπεία λειτουργεί ακόμα με αποτέλεσμα να απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να επανέλθει το φυσικό σχήμα της τρίχας", εξηγεί.

Διαβάστε Επίσης