9 συνήθειες που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη

Τι λάθη κάνετε και τα χρόνια φαίνονται στο δέρμα σας πολύ νωρίτερα;

Κανείς δεν μπορεί να δείχνει νέος για πάντα! Μπορείτε όμως να φαίνεστε φρέσκια για περισσότερα χρόνια από όσα ορίζει η φύση και η… ταυτότητά σας, Αρκεί να φροντίσετε να αλλάξετε κάποια από τα πράγματα και τις συνήθειες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες να ξεκινήσετε.

1. Μην είστε πολύ αδύνατη

Δεν θέλετε να είστε παχιά, όμως και το να είστε υπερβολικά αδύνατη έχει τα μειονεκτήματά του. Η έλλειψη επαρκούς λίπους στο πρόσωπο κάνει την εμφάνιση να δείχνει πιο "γερασμένη". Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η συνεχής απώλεια και πρόσληψη βάρους που προκαλούν οι λεγόμενες δίαιτες "γιο γιο". Για νεανική όψη, προσπαθήστε να διατηρείτε ένα σταθερό υγιές βάρος.

2. Μην τρίβετε τα μάτια σας

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πάρα πολύ ευαίσθητη κι αν την ερεθίζετε κάθε τόσο τρίβοντάς της θα γίνει πιο σκούρα, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει μεγαλύτερο και πιο κουρασμένο. Φροντίστε οι κινήσεις σας όταν αγγίζετε αυτή την περιοχή, για να βάλετε την κρέμα σας ή να αφαιρέσετε τους φακούς επαφής, να είναι πάντα απαλές.

3. Μη χάνετε πολύτιμες ώρες ύπνου

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία, την ενέργεια και τη λάμψη της επιδερμίδας μας. Κατά τη διάρκειά του τα κύτταρα ανανεώνονται και επιπλέον τα αντιγηραντικά προϊόντα εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ.

4. Μην κοιμάστε στο πλάι

Μπορεί αυτή να είναι η στάση που σας βολεύει, όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σας –όπως και ο ύπνος μπρούμυτα. Εάν πιέζετε κάθε βράδυ το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι επί 8 ώρες, είναι πιθανό να προκληθούν ρυτίδες. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα.

5. Μην πίνετε με το καλαμάκι

Εάν πίνετε αρκετά αναψυκτικά και κρύους καφέδες ή τσάι την ημέρα, η συνήθεια να χρησιμοποιείτε καλαμάκι μπορεί να δημιουργήσει λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο.

6. Μη στρεσάρεστε

Εάν έχετε συνεχώς άγχος αφενός δεν μπορείτενα κοιμηθείτε καλά και αφετέρου το σώμα σας κατακλύζεται από τις ορμόνες του στρες που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Η κορτιζόνη καταστρέφει το κολαγόνο και μακροπρόθεσμα προσθέτει ρυτίδες στο δέρμα. Επιπλέον, όταν ο οργανισμός ζει σε μια κατάσταση συνεχούς "απειλής" στέλνει το περισσότερο οξυγόνο στα βασικά όργανα στερώντας το από το δέρμα. Βρείτε τι σας βοηθάει να χαλαρώσετε (γυμναστική, βόλτες στη φύση, μουσική, διαλογισμός) και κάντε το τακτικά.

7. Να φοράτε πάντα αντηλιακό

Ακόμα κι αν το make up ή η πούδρα σας έχουν δείκτη προστασίας, χρειάζεστε πάντα ένα αντηλιακό προϊόν για το πρόσωπο, ακόμα και το χειμώνα. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα προστατεύουν ενάντια στις ακτίνες UVB αλλά όχι και στις UVA που προκαλούν πανάδες και ρυτίδες.

8. Μην καταπολεμάτε μόνο τις ρυτίδες

Δεν είναι μόνο οι λεπτές γραμμές στο δέρμα που προδίδουν το πέρασμα του χρόνου. Το ίδιο κάνουν και οι πανάδες, οι σκουρόχρωμοι λεκέδες και η γενικότερη θαμπή όψη της επιδερμίδας. Εκτός από τα αντιρυτιδικά, χρησιμοποιήστε προϊόντα που κάνουν απολέπιση και λευκαίνουν τις σκούρες κηλίδες.

9. Να φοράτε γυαλιά ηλίου

Εάν δεν φοράτε, είναι πιο πιθανό να κάνετε συχνά γκριμάτσες, όπως να σουφρώνετε τη μύτη και να μισοκλείνετε τα βλέφαρα, που μακροπρόθεσμα δημιουργούν ρυτίδες.

Πηγή: Shape.gr