Όπως τα βρώσιμα συστατικά του φαγητού που καταναλώνεις, έτσι και τα συστατικά που περιέχει ένα αντηλιακό μπορούν να χαλάσουν. Όταν τα συστατικά του αντηλιακού αλλοιώνονται, οι αντηλιακές ιδιότητες του προϊόντος γίνονται λιγότερο αποτελεσματικές και η επιδερμίδα σου κινδυνεύει από σοβαρές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η ακτινοβολία του ήλιου.
Με την πάροδο του χρόνου τα χημικά αντηλιακά με συστατικά όπως οξυβενζόνη, οκτινοξάτη, οκτοκρυλένιο και οκτισαλικό υφίστανται οξείδωση, μια χημική αντίδραση που αλλάζει τη σύνθεση και την αποτελεσματικότητά τους. Αντίστοιχη μειωμένη ισχύ παρουσιάζουν και τα φυσικά αντηλιακά με οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου.
Συνεχίστε την ανάγνωση στο Shape.gr