Ultimate Beauty Codes | Οι φυσικές και εξατομικευμένες θεραπείες είναι το μέλλον στο χώρο της ομορφιάς

H έμφαση στην υγιή όψη της επιδερμίδας και η στροφή προς τις πιο φυσικές και εξατομικευμένες θεραπείες και προϊόντα περιποίησης είναι τα νέα δεδομένα στον χώρο της ομορφιάς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο ορισμός της ομορφιάς ξαναγράφεται και αποκωδικοποιείται, καθώς οι ανάγκες και οι συνήθειες των καταναλωτών έχουν αλλάξει ριζικά με την πανδημία. Παράλληλα με τις ραγδαίες εξελίξεις στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, που φέρνουν νέα δεδομένα στον χώρο τόσο της υγείας όσο και της ομορφιάς, ο σημερινός καταναλωτής αναζητά την καινοτομία, τη χρηστικότητα και την αποτελεσματικότητα μέσα από τη συνολική και ολιστική προσέγγιση που παρέχουν οι ευέλικτοι χώροι παροχής υπηρεσιών σε συνδυασμό με εξελιγμένα προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.

Νέοι κανόνες

Μέχρι πρότινος μια μάρκα επέβαλλε στον καταναλωτή τους κανόνες της και απαιτούσε από αυτόν να ενταχθεί σε αυτήν. Σήμερα αυτό έχει αντιστραφεί. Μια μάρκα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της πρέπει να προσαρμόζονται στις καθημερινές συνήθειες και ανάγκες του καταναλωτή αντιστρέφοντας έτσι το παιχνίδι της εξουσίας. Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιβάλλον και αναζητούν μέσω προσωπικών επιλογών όχι μόνο υπηρεσίες και προϊόντα που θα τους προσφέρουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται, αλλά ταυτόχρονα θα δείχνουν και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό ακριβώς κάνει, για παράδειγμα, η Dr.Age, μια πρωτοποριακή μάρκα, που σχεδιάζει προϊόντα και πρωτόκολλα με γνώμονα την υγεία της επιδερμίδας για την αντιμετώπιση στοχευμένων προβλημάτων. Τα πρωτόκολλα θεραπειών αλλά και τα προϊόντα εξασφαλίζουν στον κάθε καταναλωτή μια απόλυτα εξατομικευμένη πρόταση, καλύπτοντας τις ανάγκες της επιδερμίδας ακριβώς στα σημεία του προσώπου όπου εντοπίζονται οι ατέλειες και σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του.

Ultimate Beauty Codes | Οι φυσικές και εξατομικευμένες θεραπείες είναι το μέλλον στο χώρο της ομορφιάς
Δρ Νίκος Μεταξωτός



"Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική τάση στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς που αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε και όσα κάναμε μέχρι τώρα. Σε μια περίοδο πανδημίας προοιωνίζεται ένα αύριο όπου η ομορφιά θα συνάδει απόλυτα με την υγεία. Μελετώντας ιστορικά την αντίληψη της ομορφιάς στον χρόνο, τα πρότυπα ομορφιάς συνδέονταν πάντα με την υγιή εμφάνιση, ιδιαίτερα μετά από περιόδους μεγάλης φτώχειας ή πανδημιών. Η COVID-19 έρχεται να ανατρέψει την αναζήτηση της ομορφιάς, της "μεταμόρφωσης”, και να μας οδηγήσει στην αναζήτηση μιας εικόνας όσο πιο κοντά γίνεται στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ο νέος ορισμός της ομορφιάς, που δίνεται μέσα από την υγιή εμφάνιση, επηρέασε αισθητά όχι μόνο τον χώρο των προϊόντων ομορφιάς, αλλά και ολόκληρη την επιστήμη της πλαστικής χειρουργικής, επεμβατικής ή μη, και της αισθητικής ιατρικής. Αυτές τις τάσεις τις είχαμε παρατηρήσει πολύ πριν από την πανδημία και απλώς πλέον επιβεβαιώθηκαν και επιταχύνθηκαν" αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός δρ Νίκος Μεταξωτός.

Απόλυτη καινοτομία

Με σύμμαχο την τεχνολογία, σε μια ψηφιοποιημένη εποχή, όπου οι περισσότερες ανάγκες και απαιτήσεις εκφράζονται πλέον διαδικτυακά, οι online συνεδρίες και ο αναβαθμισμένος τεχνολογικά εξοπλισμός δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά την προσαρμογή στα καινούρια δεδομένα. Ταυτόχρονα, το κέντρο Symmetria, σε συνεργασία με την Dr.Age και τη Βιοϊατρική, σχεδιάζει τη δημιουργία νέων πρωτοποριακών χώρων, εύκολα προσβάσιμων, σε κέντρα μεγάλων πόλεων του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας, καθώς και σε πολυτελή resorts, προσφέροντας υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Εξατομικευμένη προσέγγιση

H δυνατότητα μελέτης του γενετικού κώδικα στην υγεία φέρνει προτάσεις με πρωτόκολλα ομορφιάς και αντιγήρανσης εξατομικευμένα για τον κάθε καταναλωτή. Μια ομάδα ειδικών γιατρών και διατροφολόγων μελετά τις επιδράσεις του σύγχρονου lifestyle και τον γενετικό κώδικα μέσω εξειδικευμένων εξετάσεων, όπως Skin DNA, Polygenic Risk Factor, Nutrigenetics, Metabolomics, Oxidative Stress, Food Intolerance, PRS Genetic BMI, καθορίζοντας τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού, και προτείνει λύσεις με σκοπό τη βελτίωση της υγείας, ένα πιο όμορφο και λαμπερό πρόσωπο, καθώς και ένα υγιές σώμα, στοχεύοντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και της ευζωίας.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον δρα Νίκο Μεταξωτό, MD, PhD, πλαστικό χειρουργό, διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτή του κέντρου Symmetria (symmetria.com).
 

Τα προϊόντα περιποίησης της Dr.Age ενσωματώνουν τη σύγχρονη γνώση στον χώρο της κοσμητολογίας σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της φύσης, εξασφαλίζοντας ένα πλήρες μενού προσωπικής φροντίδας.

Διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ και καθαρισμού B-Phase Skin Purifier, Dr.Age

Διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ και καθαρισμού B-Phase Skin Purifier, Dr.Age

Συσφιγκτική κρέμα ματιών Microlift Eye Contour Cream, Dr.Age

Συσφιγκτική κρέμα ματιών Microlift Eye Contour Cream, Dr.Age

Ορός λάμψης με βιταμίνες Luminosity C+E Spheres, Dr.Age

Ορός λάμψης με βιταμίνες Luminosity C+E Spheres, Dr.Age

Μάσκα επανόρθωσης Post-Treatment Recovery Mask, Dr.Age

Μάσκα επανόρθωσης Post-Treatment Recovery Mask, Dr.Age

Ορός σύσφιγξης 3D Contour Face Serum, Dr.Age

Ορός σύσφιγξης 3D Contour Face Serum, Dr.Age