Εμμηνόπαυση | Τα προϊόντα που θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε

Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όσο το δυνατόν πιο λαμπερή και "γεμάτη".

Η εμμηνόπαυση καλεί για αλλαγές σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, από την προσέγγιση της σεξουαλικής ζωή και τη διατροφή, μέχρι τη skincare ρουτίνα. Οι ορμονικές αλλαγές που αυτή συνεπάγεται ευθύνονται όχι μόνο για την αύξηση του βάρους, το αίσθημα καύσου, τη μειωμένη λίμπιντο και τις έντονες διακυμάνσεις της διάθεσης, αλλά και την αλλαγή του τύπου της επιδερμίδας. 

Εμμηνόπαυση | Τα προϊόντα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε

Διαβάστε Επίσης

Ένα από τα πρώτα σημάδια της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα είναι η μειωμένη υγρασία, που μεταφράζεται σε ξηρή και θαμπή όψη. Αυτός είναι ο λόγος που καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε AHA, όπως το γλυκολικό οξύ, και BHA, δηλαδή σαλικυλικό οξύ, που μπορεί να ξηράνουν ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα, τονίζοντας κατά συνέπεια τις προβληματικές περιοχές της. Καθώς αυξάνεται επίσης η ευαισθησία της επιδερμίδας, αποφύγετε ιδανικά τα προϊόντα με έντονα αρώματα, που μπορεί να τη "δυσαρεστήσουν".

Εμμηνόπαυση | Τα  προϊόντα θα πρέπει να εντάξετε στη ρουτίνα σας

Στραφείτε σε προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση. Για να επαναφέρετε τη λάμψη και την ελαστικότητά της, αντέξτε στη ρουτίνα σας μία πλούσια κρέμα προσώπου, αλλά και προϊόντα περιποίησης με υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη, που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να διατηρηθεί καλά ενυδατωμένη και θα αποτρέψουν τη διαδερμική απώλεια νερού.

Εξίσου ευεργετικό συστατικό είναι και η βιταμίνη C, η οποία προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα. 

Διαβάστε Επίσης