Το φρούτο που καίει περισσότερο κοιλιακό λίπος ακόμη κι από την άσκηση σανίδα, σύμφωνα με ειδικό

Τι θα λέγατε αν σας βεβαιώναμε ότι αυτό το φρούτο σας βοηθά να χάσετε το λίπος στην κοιλιά;

Το καλοκαίρι επέστρεψε, και μαζί του, οι ανησυχίες για τη σιλουέτα σας. Ανάμεσα στις πιο δύσκολες περιοχές για αδυνάτισμα, η κοιλιά παραμένει στην κορυφή της λίστας. Ακόμα και με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα, το κοιλιακό λίπος είναι ένα από τα πιο επίμονα.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να το απαλλαγείτε αποτελεσματικά και μόνιμα;

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι, φυσικά, απαραίτητος, αλλά ορισμένες τροφές μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειές σας. Και μία από αυτές ξεχωρίζει ιδιαίτερα: Το αβοκάντο.

Αυτό το κρεμώδες φρούτο, που περιέχεται σε μοντέρνα brunch ή και σε τοστ, είναι επίσης μια υπερτροφή για αδυνάτισμα που δρα στην περιοχή της κοιλιάς.

Το φρούτο που καίει περισσότερο κοιλιακό λίπος ακόμη κι από την άσκηση σανίδα, σύμφωνα με ειδικό

Το πιο "δύσκολο" λίπος

Αρχικά, πρέπει να κατανοήσουμε το πρόβλημα. Το κοιλιακό λίπος, που ονομάζεται επίσης σπλαχνικό λίπος, αποθηκεύεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα (ήπαρ, πάγκρεας, έντερα) και διαφέρει από το υποδόριο λίπος, το οποίο είναι πιο επιφανειακό. Έχει διπλή ιδιαιτερότητα: 

Είναι μεταβολικά ενεργό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του σώματος, ιδίως αυξάνοντας τους κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 ή ακόμα και υπέρτασης.

Είναι ανθεκτικό, επειδή συνδέεται με ορμονικούς παράγοντες (κορτιζόλη, ινσουλίνη), καθιστική ζωή και άγχος. Επομένως, δεν είναι μόνο θέμα θερμίδων.

Δυστυχώς, δεν αρκεί να κάνετε 200 κοιλιακούς την ημέρα για να το εξαλείψετε: η δουλειά γίνεται και στο πιάτο σας, στοχεύοντας τα σωστά θρεπτικά συστατικά.

Avocado

Νικά το λίπος στην κοιλιά

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο: ένα φρούτο πλούσιο σε λίπος για την απώλεια λίπους; Κι όμως, αυτό ακριβώς κάνει το αβοκάντο τόσο αποτελεσματικό. Σε αντίθεση με τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα ή στα λιπαρά κρέατα, το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα ολεϊκού οξέος, του ίδιου οξέος που βρίσκεται στο ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με πολυάριθμες διατροφικές μελέτες, αυτά τα "καλά λίπη" προάγουν την οξείδωση του κοιλιακού λίπους, ρυθμίζουν τα επίπεδα ινσουλίνης (η ορμόνη αποθήκευσης), επιβραδύνουν την πέψη και παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού, και μειώνουν τη φλεγμονή, έναν συχνά υποτιμημένο παράγοντα για το υπερβολικό βάρος.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Tara Collingwood, η συμπερίληψη ενός αβοκάντο στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απώλεια λίπους από συγκεκριμένες ασκήσεις όπως σανίδες, κοιλιακούς ή κάμψεις.

Επιπλέον, είναι νόστιμο. Ένα άλλο σημαντικό όφελος: η χορταστική δράση του αβοκάντο. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες (περίπου 7 γραμμάρια σε ένα μέτριο φρούτο), βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της επιθυμίας για φαγητό και στην πρόληψη συναισθηματικών ή παρορμητικών σνακ.

Η κατανάλωσή του το πρωί ή το μεσημέρι το καθιστά έναν ιδανικό σύμμαχο κατά των σνακ, τέλεια επιλογή για όσους δυσκολεύονται να διαχειριστούν την όρεξή τους με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε Επίσης