"Παραλίγο να παρατήσω την κολύμβηση" | Η εξομολόγηση της χρυσής κολυμβήτριας Yui Ohashi για την κατάθλιψη

Η χρυσή Ολυμπιονίκης κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η γιαπωνέζα κολυμβήτρια Yui Ohasi κατάφερε να κερδίσει το χρυσό στα αγωνίσματα της μικτής ατομικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αλλά όπως εξομολογήθηκε ο θρίαμβος της ήταν μια ανταμοιβή για την προσπάθειά της να νικήσει την κατάθλιψη και να μην παρατήσει την κολύμβηση.

Μετά την νίκη της στα 200 και τα 400 μέτρα, η Ohasi πανηγύρισε και όπως είπε στους δημοσιογράφους δυσκολεύτηκε να συνειδητοποιήσει ότι πήρε το μετάλλιο. Άλλωστε, όπως δήλωσε, τα μετάλλια είναι απλά ένα μέρος της επιτυχίας της: "Πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι. Μπορώ να τους ακούσω κι είμαι χαρούμενη για την υποστήριξή τους. Δεν είμαι μόνο εγώ, δεν νιώθω σαν αστέρι. Για να είμαι ειλικρινής είναι σουρεαλιστικό", είπε τονίζοντας ότι όλοι οι αθλητές τα πάνε καλά και για αυτό "νιώθω ότι με εμπνέουν".

Η αθλήτρια αποκάλυψε ότι κατάφερε να αξιοποιήσει τις εμπειρίες της των τελευταίων 5 ετών για να πετύχει τους στόχους της στους Ολυμπιακούς, ενώ ο προπονητής της την βοήθησε αρκετά "ακόμα κι όταν ήμουν στα χειρότερα μου, με υποστήριζε, είμαι ευγνώμων" είπε, αναφερόμενη στις κακές μέρες που είχε λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Το 2019 είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματά της με την κατάθλιψη και την αγχώδη διαταραχή. Όπως είχε πει τότε χαρακτηριστικά: "υπήρχαν στιγμές που ήθελα να παρατήσω την κολύμβηση, αλλά έμαθα να το δέχομαι και να το μετατρέψω σε δύναμη".