Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της μετά από συμβουλή του γιατρού της

Η κατάσταση της υγείας της και η ακύρωση του ταξιδιού της στη Βόρεια Ιρλανδία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με βαριά καρδιά ακύρωσε η βασίλισσα Ελισάβετ το επόμενο ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο θα πραγματοποιούσε αυτές τις ημέρες, όπου είχε κανονισμένες αμέτρητες υποχρεώσεις, στις οποίες όφειλε να παραβρεθεί. Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από τη συμβουλή του γιατρού της να πάρει λίγες ημέρες άδεια από τα καθήκοντά της για να ξεκουραστεί, ακόμα κι αν είναι πλήρως υγιής. 

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η επίσημη ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο επικοινωνίας της βασίλισσας Ελισάβετ έγραφε: "Η βασίλισσα Ελισάβετ δέχθηκε απρόθυμα τη συμβουλή του ιατρικού προσωπικού για να ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες. Η αυτού Μεγαλειότης είναι σε πολύ καλή διάθεση, αλλά απογοητευμένη που δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου αναμενόταν να παραβρεθεί σε μία σειρά από υποχρεώσεις σήμερα και αύριο. Η Βασίλισσα στέλνει τις θερμότερες ευχές της στο λαό της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί να την επισκεφθεί στο μέλλον."

Όπως υπογράμμισε η ανακοίνωση, δεν τίθεται ζήτημα αδιαθεσίας , παρά ένα προληπτικό μέτρο από τη στιγμή που η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου τον τελευταίο καιρό έχει παραβρεθεί σε έναν μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων. Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως δεν πρόκειται για μία οποιαδήποτε 95χρονη γυναίκα, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ παρά την ηλικία της, είναι πολύ ενεργή, εξακολουθώντας να κάνει ιππασία και βγάζοντας βόλτα τα corgi της. 

H Βασίλισσα Ελισάβετ με τα δύο σκυλάκια της το 1994

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, η μονάρχης δε δέχθηκε το βραβείο που της απένειμε το περιοδικό The Oldie, "Oldie Of The Year", αφού όπως δήλωσε είναι όσο ετών νιώθει, συνεπώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να το κερδίσει. Παρ΄όλ'αυτά, γνωρίζοντας πως διανύει τη δέκατη δεκαετία της ζωής της, η ίδια έχει κάνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής της. Για παράδειγμα, πλέον δεν φοράει το στέμμα Imperial State Crown που ζυγίζει πάνω από 1 κιλό και κατά παράδοση φορούσε στο επίσημο άνοιγμα του κοινοβουλίου και πρόσφατα φωτογραφήθηκε να κρατάει ένα μπαστούνι. Τέλος, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει απαρνηθεί το απογευματινό της μαρτίνι που λάτρευε να απολαμβάνει, ύστερα από παραίνεση του γιατρού της. 

Διαβάστε Επίσης