Γιατί το 2021 ήταν ίσως μία από τις χειρότερες χρονιές για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Κάνοντας μία αναδρομή στα γεγονότα, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως το 2021 ήταν ιδιαίτερα σκληρό για τη μακροβιότερη μονάρχη της Ευρώπης.

Όπως για όλους τους ανθρώπους το 2021 ήταν μία αρκετά απαιτητική χρονιά, δεδομένης της παγκόσμιας πανδημίας που ταλανίζει τον πληθυσμό, έτσι και για τη βασίλισσα Ελισάβετ, το έτος αυτό ήταν πολύ σκληρό, αν αναλογιστούμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, βγάζοντας από την εξίσωση τον κορονοϊό. Και μπορεί το έτος 1992 να το χαρακτήρισε η ίδια ως "Annus horribilis" εξαιτίας των διαζυγίων των παιδιών της, αλλά και της πυρκαγιάς που ξέσπασε τότε στο Κάστρο του Windsor, όμως ομοίως το 2021 σίγουρα έχει κερδίσει μία θέση στη λίστα με τις χειρότερες χρονιές για τη μονάρχη.

Διαβάστε Επίσης

Το πιο δυσάρεστο γεγονός που συνέβη και επηρέασε τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι άλλο από τον θάνατο του επί 70 χρόνια συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών. Ακόμα κι αν η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή για πολύ καιρό, η απώλεια δεν παύει να είναι τεράστια για τη μονάρχη και για ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Ένα άλλο γεγονός που κατάφερε, επίσης, να διαταράξει την ηρεμία της αρχηγού της βασιλικής οικογένειας ήταν η συνέντευξη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Oprah Winfrey και τους ισχυρισμούς τους σχετικά με τα ρατσιστικά σχόλια του Παλατιού προς τον γιο τους, Archie. Επίσης, οι κατηγορίες που έγιναν εναντίον της Meghan Markle από το προσωπικό του Παλατιού σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά της, αποτέλεσε ένα ακόμα πλήγμα για την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να εξακριβώσουν αν το περιστατικό αυτό ισχύει.

Celebrities Meghan Markle Harry

Στη λίστα με τα δυσάρεστα γεγονότα δεν θα μπορούσε, επίσης, να απουσιάζει η μήνυση που έγινε εις βάρος του πρίγκιπα Andrew, γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Celebrities Prince Andrew

Επιπλέον, η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα οι γιατροί της να συμβουλεύσουν τη μονάρχη να κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της, πράγμα που σήμαινε πως έπρεπε να απουσιάζει από σημαντικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο 2021.

Και ακόμα κι αν στην αρχή είπαμε να εξαιρέσουμε τον κορονοϊό, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να ακυρώσει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Sandringham Estate με όλη τη βασιλική οικογένεια, εξαιτίας της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Συνεπώς, η φράση "Annus horribilis" ταιριάζει απόλυτα στη χρονιά 2021. Δεν συμφωνείτε;

Διαβάστε Επίσης