Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανανέωσαν το συμβόλαιο για την ενοικίαση του Frogmore Cottage

Τι σημαίνει αυτό για τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry να επέλεξαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, βρίσκοντας καταφύγιο στην Καλιφόρνια, όπου μένουν μόνιμα με τα δυο τους παιδιά, όμως δεν θέλουν να κόψουν τελείως τους δεσμούς με την Αγγλία και τη βασιλική οικογένεια.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex πήραν την απόφαση να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους για την ενοικίαση του Frogmore Cottage, το οποίο ήταν το σπίτι τους, όσο ζούσαν στην Αγγλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο της κατοικίας, που βρίσκεται στο Κάστρο του Windsor, θα έληγε στις 31 Μαρτίου, πράγμα που το ζευγάρι των Sussexes δεν ήθελε να συμβεί. 

Εκτός του ότι ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έχουν παραχωρήσει το σπίτι στην ξαδέρφη του δούκα, πριγκίπισσα Ευγενία και στον σύζυγό της, Jack Brooksbank, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που το ζευγάρι ήθελε να κρατήσει το σπίτι στην κατοχή του. Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Harry, πέραν των στρατιωτικών και τιμητικών τίτλων που έχασε κατά την αποχώρησή του από το Παλάτι, εξακολουθεί να είναι ένας από τους Συμβούλους του Κράτους της βασίλισσας Ελισάβετ. Για να κατέχει κάποιος αυτή τη θέση, προϋπόθεση είναι να έχει την κύρια κατοικία του στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι Σύμβουλοι του Κράτους, οι οποίοι αυτοί τη στιγμή είναι οι πρίγκιπες Κάρολος, William, Harry και Andrew - που σύντομα θα αφαιρεθεί - αναλαμβάνουν καθήκοντα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, όταν εκείνη το επιθυμήσει και χρειαστεί να την αντικαταστήσουν, σε περίπτωση που για παράδειγμα είναι άρρωστη. 

Από την άλλη, ο πρίγκιπας Harry, όπως απέδειξε από την πρόσφατη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε για να διεκδικήσει την αστυνομική προστασία για τον ίδιο και την οικογένειά του, επιθυμεί να επιστρέψει στην Αγγλία, καθώς "είναι το σπίτι του". Η υπόθεση έχει προχωρήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου ο πρίγκιπας Harry μέσω της δικηγόρου του, υποστήριξε τους λόγους για τους οποίους δε νιώθει ασφαλής χωρίς την κατάλληλη ασφάλεια. 

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex σκοπεύουν να παραβρεθούν το καλοκαίρι στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και πιο συγκεκριμένα για τα 70 χρόνια βασιλείας της, γεγονός πως επιθυμούν να μη χάσουν. Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο πρίγκιπας Harry δεν θα καταφέρει να είναι παρών στο μνημόσυνο του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών. 

Διαβάστε Επίσης