Πρίγκιπας Κάρολος | Η μεγάλη αλλαγή που θα κάνει όταν γίνει βασιλιάς

Τα σχέδια του πρίγκιπα της Ουαλίας όταν διαδεχθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στον θρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Κάρολος προετοιμάζεται μέρα με τη μέρα για να αναλάβει τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου ως μονάρχης, γεγονός που συνέβαινε από την παιδική του ηλικία, αφού είναι ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Διαβάστε Επίσης

Η συζήτηση για την ανάληψη του θρόνου έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα, με τη βασίλισσα Ελισάβετ τον τελευταίο καιρό να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα. Πιο αναλυτικά, η μονάρχης είχε δηλώσει πριν από κάποιες εβδομάδες πως επιθυμεί η Καμίλα να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας όταν ο γιος της τη διαδεχθεί, παρά τα όσα είχαν συμφωνήσει την ημέρα του γάμου του βασιλικού ζευγαριού.

Αυτό έδωσε στον πρίγκιπα Κάρολο έναν ακόμα λόγο να ανυπομονεί για τη βασιλεία, γεγονός που έγινε έκδηλο από το μήνυμά του, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση της μητέρας του σχετικά με τον νέο τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης. 

Όπως αναφέρει ο εξειδικευμένος μελετητής της βασιλικής οικογένειας, Jonathan Sacerdoti, ο πρίγκιπας της Ουαλίας σκοπεύει να κάνει διάφορες αλλαγές όταν στεφθεί βασιλιάς. Ειδικότερα, μία από αυτές είναι το να μειώσει τον αριθμό των ενεργών βασιλικών μελών που ανήκουν στον κορμό της οικογένειας. 

Και παρά το γεγονός ότι ανυπομονεί να λάβει τον νέο του τίτλο, γνωρίζει πως αυτό συνεπάγεται με το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου της μητέρας του, όσο και της έλλειψης της ιδιωτικής του ζωής.

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό πως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν πρόκειται να επιστρέψει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, που αποτελούσε μέχρι πριν κάποια χρόνια το κύριο σπίτι της, αφού από την αρχή της πανδημίας είχε εγκατασταθεί με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Κάστρο του Windsor. Πηγές θέλουν τον πρίγκιπα Κάρολο να έχει, επίσης, σχέδια για το Μπάκιγχαμ, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο royal expert, Duncan Larcombe, ο οποίος είναι σχεδόν σίγουρος για την απόφαση του πρίγκιπα της Ουαλίας για τη βασιλική κατοικία. 

Διαβάστε Επίσης