Η Gillian Anderson έχει ως αποστολή να ενδυναμώσει τις γυναίκες

"Πιστεύω ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι απίστευτα δυνατές" τονίζει η Gillian Anderson.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Gillian Anderson έχει υποδυθεί μια σειρά από δυνατές γυναίκες στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Από την ειδική πράκτορα Dana Scully στο The X-Files μέχρι τη Stella Gibson στο The Fall. "Έμαθα πολλά από τους χαρακτήρες που υποδύθηκα μέσα στα χρόνια" δηλώνει η 55χρονη ηθοποιός και θέλει οι γυναίκες που αγάπησαν τις ηρωίδες της να νιώθουν το ίδιο δυνατές. 

"Πιστεύω ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι απίστευτα δυνατές. Θέλω οι γυναίκες όλων των ηλικιών, που έχουν θαυμάσει τους χαρακτήρες που υποδύθηκα, να εξερευνήσουν τι είναι αυτό που θέλουν από αυτούς και αν μπορούν να ενστερνιστούν κάποιο από αυτά τα γνωρίσματα που ήδη υπάρχει μέσα τους. Ελπίζω ότι έτσι θα τους μοιάσουν περισσότερο" υποστηρίζει η Gillian Anderson σε συνέντευξή της στο βρετανικό Hello. 

Η αποστολή που έχει να ενδυναμώσει τις γυναίκες έχει γεννηθεί σε ένα ποσοστό από τον πρόσφατο ρόλο της  Dr Jean Milburn στη σειρά Sex Education. "Τα βασικά γυναικεία ζητήματα ήταν πάντα σημαντικά για εμένα αλλά μετά το Sex Education, η υγεία των γυναικών έχει γίνει ένα ζήτημα που μου έχει φέρει πολλά" εξηγεί. 

"Υπάρχουν τόσα πολλά ταμπού, παλιά, ακόμα και στο 2023, που συζητιούνται ακόμα για το σώμα των γυναικών, για το σεξ, για την εμμηνόπαυση" συνεχίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που η βραβευμένη ηθοποιός νοιάζεται πολύ για τη σεξουαλική αγωγή που λαμβάνουν τα παιδιά στο σχολείο. 

"Ένα σημαντικό ποσοστό νέων εκεί έξω δεν λαμβάνει μηνύματα που είναι βοηθητικά και χρήσιμα όσον αφορά το τι προστασία να χρησιμοποιήσουν" αναφέρει στην ίδια συνέντευξη η πρωταγωνίστρια. Η ίδια παρατηρεί ότι δεν διδάσκεται πολλές φορές ούτε ότι τα διαφορετικά στάδια εξέλιξης των κοριτσιών και τον αγοριών είναι όλα εντελώς OK. "Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ντροπή γύρω από αυτά ή κριτική, θα προκαλούν πάντα αηδία. Οπότε γιατί να μην είμαστε γενναίοι και να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις;"

Ακόμη και η εμμηνόπαυση, ένα σημαντικό στάδιο που βιώνει το 1/3 των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει ζήτημα ταμπού. Η Gillian Anderson έχει διαπιστώσει ότι πολλές γυναίκες δεν είναι ενημερωμένες σχετικά με αυτό. 

"Συνεχώς εκπλήσσομαι από το πόσες πολλές γυναίκες της ηλικίας μου και νεότερες ξέρουν πολύ λίγα για την εμμηνόπαυση. Είναι τόσο παράξενο ότι σε σε αυτές τις μέρες και τα χρόνια δεν υπάρχουν πολλά που να έχουν πρόσβαση οι γυναίκες από πολύ μικρή ηλικία". 

Διαβάστε Επίσης