Ψυχοκόρες | Η σκηνογράφος Χρύσας Δαπόντε μάς ξεναγεί στα τρία σπίτια της σειράς

Οι Ψυχοκόρες καταλήγουν στα σπίτια των οικογενειών Κοτρώτση, Αρδίτη και Νάτση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα της σειράς Ψυχοκόρες στη συχνότητα του ΑΝΤ1, η σκηνογράφος Χρύσα Δαπόντε, μέσα από ένα σημείωμά της, μας ξεναγεί στα τρία σπίτια που υποδέχονται τη Μαρίκα, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ. Τα τέσσερα κορίτσια πηγαίνουν στις οικίες Αρδίτη, Κοτρώτση και Νάτση. 

Η σκηνογράφος της σειράς μάς μαθαίνει τα μυστικά τους, αλλά και όλα όσα λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης και έδωσαν χρώμα στο σκηνικό ενός εφιάλτη. "Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές ιστορίες, ένα puzzle που καλείσαι να κάνεις εικόνα και να τονίσεις τη διαφορετικότητα μέσα στην οποία βρίσκονται ξαφνικά τέσσερις  χωριατοπούλες αδερφές, που η μοίρα αποφάσισε γι' αυτές κάτι εντελώς διαφορετικό απ' αυτό που ονειρεύτηκαν" σημειώνει η Χρύσα Δαπόντε. 

Η οικία Κοτρώτση

"Το σπίτι του Κοτρώτση και της οπιομανούς συζύγου του. Μεγαλοαστοί, επαρμένοι, αυταρχικοί, άνθρωποι που επιδεικνύουν τον πλούτο και επιβάλλουν την εξουσία τους. Η τιρκουάζ και σομόν χρωματική γκάμα του εκλεπτυσμού. Κίτρινο στην κουζίνα -μαγειρείο, αμφιλεγόμενο χρώμα διπλού συμβολισμού, μεταξύ μίσους, δειλίας, λιακάδας και αισιοδοξίας, σε χώρο καθημερινού φρενήρη ρυθμού, με μαγειρέματα, γυαλίσματα ασημικών και συνεχούς λάτρας. Ο γιος Σώτος, ανερχόμενος επιστήμονας, ανυπόμονος νέος, κρυμμένος στις σκούρες αποχρώσεις του μπλε και του λαδί, μυστικιστής και ανεξάρτητος".

Ψυχοκόρες | Η σκηνογράφος Χρύσας Δαπόντε μάς ξεναγεί στα τρία σπίτια της σειράς

Σπίτι Κοτρώτση

Σπίτι Κοτρώτση

Σπίτι Κοτρώτση

Η οικία

"Ο Αρδίτης, αριστοκράτης παλαιάς κοπής, με γραφείο μωβ που υποδεικνύει γνώση, υπόληψη, ανεξαρτησία και μυστήριο. Η  φεμινίστρια προοδευτική, ''μοντέρνα'' κόρη του με τον cult καλλιτέχνη σύζυγό της, δεν μπορούσαν παρά να κινηθούν σε μια πανδαισία έντονων χρωμάτων, με ταπετσαρίες της εποχής. Μια ατμόσφαιρα ''ακατάστατης''  κουλτούρας στο εργαστήριο-αναγνωστήριο, γεμάτο βιβλία, πίνακες, σχέδια του Παύλου, γαλάζιο και μπλε, ο συμβολισμός της εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και αφοσίωσης, σε αντίθεση με τον λιτό, σχεδόν δωρικό χώρο της Μάγιας, πράσινο lime, το χρώμα της αρμονίας, της φρεσκάδας και της γονιμότητας".

Σπίτι Αρδίτη

Σπίτι Αρδίτη

Σπίτι Αρδίτη

Σπίτι Αρδίτη

Η οικία Νάτση

"Το σπίτι του μεγαλοκτηματία τσιφλικά, επαρχιώτη, άξεστου Νάτση και της ''υποταγμένης'' φαινομενικά συζύγου του, τυπική επαρχιώτικη αγροικία, με γήινα χρώματα και παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, κιλίμια, υφαντά και χειροκάμωτα κεντίδια, μπακίρια, πάστρα, σπιτική κουζίνα που φέρνει στο νου μυρωδιές σπιτικού φαγητού".
Σπίτι Νάτση
Σπίτι Νάτση
Σπίτι Νάτση
Σπίτι Νάτση

Να σημειώσουμε ότι οι Ψυχοκόρες βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες.

Διαβάστε Επίσης