Ο πιο εύκολος τρόπος να κάψετε διπλάσιες θερμίδες μέσα στη μέρα

Μια νέα μελέτη βρήκε πως όσοι καταναλώνουν ένα μεγάλο πρωινό, καίνε διπλάσια ποσότητα θερμίδων μέσα στη μέρα, από εκείνους που καταναλώνουν ένα μεγάλο δείπνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα, καθώς τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια για όλη τη μέρα, το ξέρετε. Αυτό το οποίο πιθανόν δεν γνωρίζετε είναι ότι αποτελεί το κλειδί για επιτυχημένο αδυνάτισμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, η κατανάλωση ενός μεγάλου πρωινού είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να κάψετε περισσότερες θερμίδες μέσα στη μέρα. Οι ερευνητές εξέτασαν 16 άνδρες, οι οποίοι αρχικά έφαγαν ένα μεγάλο πρωινό και ένα λιτό βραδινό. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να καταναλώσουν ένα θερμιδοφόρο πρωινό και ένα λιγότερο βαρύ δείπνο. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Lübeck στη Γερμανία, ανακάλυψαν ότι όταν ενέδιδαν σε ένα χορταστικό πρωινό, έκαιγαν διπλάσιες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας, απ' ότι όταν έτρωγαν ένα μεγάλο βραδινό. 

"Προτείνουμε σε όλους τους ασθενείς με παχυσαρκία, αλλά και στους υγιείς ανθρώπους να τρώνε ένα μεγάλο πρωινό αντί για ένα μεγάλο δείπνο για να μειώσουν το βάρος τους και να προλάβουν μεταβολικές ασθένειες", είπε ηDr Juliane Richter ​​​​​​.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ