Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον γιατρό που έχει αναλάβει τη φροντίδα της τις τελευταίες ημέρες

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο πριν από λίγες εβδομάδες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ να απασχολεί εκτός από τον βρετανικό λαό, το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν είναι παράξενη η είδηση πως η μονάρχης έχρισε ιππότη τον προσωπικό της γιατρό, τον καθηγητή Huw Thomas.

Διαβάστε Επίσης

Ο Sir Thomas λέγεται πως ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνέστησαν στη βασίλισσα Ελισάβετ να κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της, ώστε να μην καταπονήσει παραπάνω τον οργανισμό της. Η ίδια άκουσε τις συμβουλές των γιατρών και αφού απουσίασε από ορισμένα σημαντικά events, επέστρεψε στο πρόγραμμά της, επιλέγοντας να χρίσει τον Thomas ιππότη, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε. 

Ειδικότερα, ο γιατρός Thomas, ο οποίος βρίσκεται στην υπηρεσία της βασιλικής οικογένειας από το 2005 και ως προσωπικός γιατρός της βασίλισσας Ελισάβετ από το 2014, είχε ορισθεί ιππότης (Knight Commander of the Royal Victorian Order) από τις αρχές του 2021, όμως μέχρι τώρα δεν είχε πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή. Αναλυτικότερα, η "απονομή" του τίτλου έγινε στο Κάστρο του Windsor παρουσία της συζύγου του γιατρού και καταγράφηκε στα επίσημα πρακτικά του Παλατιού. 

Ο Sir Thomas, πέρα από την πολύτιμη υποστήριξη που παρέχει τα τελευταία χρόνια στη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό που φρόντισε τη δούκισσα του Cambridge κατά τη γέννηση του πρίγκιπα Louis το 2018, όπως ήταν και εκείνος που πιστοποίησε τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο. 

Ο γιατρός μιλώντας στο Imperial College τον Φεβρουάριο του 2021, είχε παραδεχθεί πως είναι τιμή του που διατελεί προσωπικός γιατρός της βασίλισσας Ελισάβετ, περιγράφοντας την εμπειρία ως απολαυστική, τελείως διαφορετικό με αυτό που φυσιολογικά έχει συνηθίσει να κάνει. "Η φύση της δουλειάς είναι ενδιαφέρουσα γιατί βλέπεις πώς ένας εντελώς διαφορετικός οργανισμός, ο Βασιλικός Οίκος, λειτουργεί. Γίνεσαι μέρος αυτής της οργάνωσης και γίνεσαι ο προσωπικός γιατρός στους σημαντικούς αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι ασθενείς όπως όλοι οι άλλοι", είχε προσθέσει ο Sir Thomas. 

Διαβάστε Επίσης